Bütün otomotiv firmalarının tamiri konusunda bölgeye hizmet verdiklerini kaydeden Pehlivan "Eskiden Van'dan, Hakkari'ye kadar insanlar gelip sıkıntılarını burada çözüyordu. 80'li yılların sonlarına doğru 90'lı yılların başlarında Kayseri, Erzurum, Konya, Gaziantep illeri anormal derecede organize sanayi bölgeleri yaptılar. Kendilerini geliştirdiler. Biz ise 80'li yıllarda kaldık. Kendimizi şehir olarak bu konuda geliştiremedik. Biz 80 metre kare bir dükkanda 20 metre boyundaki araçlara hizmet vermeye çalışıyoruz. Bunun yanında bizden iş güvenliği de isteniyor. Orada nasıl bir iş güvenliği sağlanabilir. Çalışanın daha iyi hizmet vermesi, huzurlu bir çalışması için Trabzon'a yakışan yeni tesislere ihtiyacımız var" dedi.

Pehlivan, günün şartlarına uygun, modern ve şehrin içerisinden çıkmış bir sanayi sitesine ihtiyaçları olduğunu belirterek "İstihdamı artıracak iş yerleri lazım. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Trabzon Milletvekilleri ve kanaat önderleriyle birlikte bunu çözmemiz gerekiyor. Bu sorun bir iki kişinin sorunu değil, bu Trabzon'un sorunudur. Bizim aldığımız duyumlara göre Trabzon'un Gölçayır Mahallesinde 500 dönümlük bir arsa sanayi alanı kapsamına sokulmuş. Bu konuda Büyükşehir Belediyesiyle defalarca görüşme istememize rağmen başarılı olamadık. Oturalım, konuşalım ve bir koopearatif oluşturalım. Kar amacı gütmeden bunun çözüleceğini düşünüyorum" diye konuştu.

"Bugün Fatih Sanayi Sitesi'nde bir dükkan için 500 bin TL'lik fiyatlardan bahsediliyor" diyen Pehlivan "Ama bu dükkanlar orada çalışan insanların değil. Yurt dışında yaşayan paralı insanların. 80 metrekare dükkanın kirasın 3 Bin TL civarında. Burada çalışanlar hem işlerini göremiyorlar yetersizlikten dolayı hem de yüksek kira ödüyorlar. Biz de diyoruz ki, iş durumuna göre gruplar halinde yeni bir sanayi sitesi yapalım. İnsanların önüne açalım. Trabzon'da işsizlik var. Gençlerimizi alıp yetiştirelim. Yeni sanatkarlar bu topluma kazandıralım. Ekonomiye katkı sağlayalım ama bu mevcut yerlerde bunun imkanı yok. Yeni sanayi sitesi Trabzon'da olmazsa olmazdır. Modern, disiplinli ve teknik anlamda güvenilir alanlarda herkes çalışarak üretmek ister. Trabzon'da bulunan 5-6 sanayi bölgesi şehrin en güzel yerlerinde atıl bir durumda duruyor. Dere kenarlarına kurulan sanayi siteleri var. İnsanların aslında bu bölgelere hava almak için gelebilecekleri yerler. Derenin berrak sularında insanların kenarda oturup hava almak ve dinlenmek için gelebilecek oldukları alanlarda sanayi siteleri bulunuyor. Bugünkü şartlarda bu sanayi sitelerinin burada çalışması Trabzon'a zarardı" ifadelerini kullandı.

Trabzon sanayi bölgesinin bacasız bir fabrikayı andırdığını kaydeden Mustafa Pehlivan, Trabzon'da sanayi sitelerinde 2 bine yakın esnafın çalıştığını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi