SONNOKTA MERYEM AKGÜN - Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pelitli Mahallesi, şehre ve havaalanına olan yakınlığıyla gelişmekte olan mahallelerden bir tanesi. Öyle ki Ortahisar İlçe Belediyesinin de kentsel tasarım projesinin var olduğu hatta Trabzon’un marka yüzü olmaya aday bir mahalle. Hal böyle olunca mahallede yaşayan vatandaşların da hizmet noktasında beklentileri artıyor. Fakat hizmet bekleyen vatandaş kadar hizmeti baltalayan sorumsuz vatandaşlar dikkat çekiyor.

KENDİ İMKANLARIMIZLA YOK EDİYORUZ
Büyükşehir Belediyesinin belirlediği hafriyat döküm alanına ücret ödememek ve yakıt yakmamak adına sorumsuz vatandaşlarca mahallenin muhtelif yerlerine hafriyat dökülüyor. Durumdan şikayetçi olan vatandaşlar, “Etrafı bırakılan çöpler ve molozları kendi imkanlarımızla yok etmeye çalışıyoruz. Yetkili kişilerden isteğimiz bizi bu dertten kurtarsınlar, caydırıcı daha büyük cezalar yazsınlar. Aynı zamanda yolumuzun da iyileştirilmesini istiyoruz” dediler.

MAHALLEDE BAŞIBOŞLUK VAR
Mahalle sakinleri sıkıntılarının sadece yol, çöp ve moloz yığınları olmadığını belirterek, “Mahallede başıboşluk var. Muhtar tam manasıyla ilgilenmiyor. Aylardır yağmalanmış bir minibüs öylece duruyor. Akıbeti belirsiz. Çocuklar için tehlike saçıyor. Mahallenin sahil kısmı gelişiyor, üst kısmı korku filmi gibi. Gelişim sadece lüks evlerin yapılmasıyla değil, yolun, temizliğin ve altyapının birlikte gelişmesiyle olur” ifadelerine yer verdiler.

PELİTLİ ŞUAN VİRANE
Mahalle Muhtarı Mustafa Koç ise vatandaşın sitemine hak vererek, “Moloz yığınları için en 20 dilekçem var. Kaymakamın yaptığı her toplantıda söyledim ama sonuç yok. Bende artık toplantılarda konuşmama kararı aldım. Çözüm yoksa, söylediğimin bir hükmü yoksa ne için konuşacağım? Pelitli şuan virane bir yer. Sabah, akşam elektrikler kesilir, kanalizasyonlar açıktan akar, daha ne olsun? Minibüs konusuna gelince, aracın sahibine söyledim, alacak arabasını” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi