KaradenizdeSonnokta - Selahattin Özcan


Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, Kahramanmaraş Caddesi’nde devam eden çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şen: “Projenin tanıtımı yapılırken biz de fikirlerimizi belirtmiş ve tereddütlerimiz olduğunu dile getirmiştik. Ulaştırma Ana Planı’nı incelediğimizde o bölgeye tramvay düşünülüyor. Sokağı araç trafiğine kapatıp yayalaştırırken oraya tramvay düşünülmesi ilginç.”

SANKİ BİLİMSEL DEĞİL
“Ulaşım Ana Planı’nda gördük ki sanki bilimsel değil de biraz daha yönlendirilmiş bir karar çıktı. Genel itibarı ile yayalaştırılan bir caddenin içerisine yeniden tramvay gibi ulaşım sistemini sokmak sıkıntı yaratabilir. Şu da var ki Kahramanmaraş Caddesi’nin yenilenmesinde imalatta bazı dikkat edilmesi gereken konular var. Beton dökerek, yağışlı havayı geçirmeyecek malzemeler kullanıldığı dikkat çekiyor.”

UYGULAMA ÇOK ÖNEMLİ
“Proje görsellerden güzel gözüküyor ama bunun uygulaması da çok önemli. Yaya alanlarında çok fazla aydınlanma, çöp ve yönlendirme elemanları var. Yayaların yoğunlukla kullanacağı bölgede sınırlayıcı eleman kullanmak doğru değil, sorun yaratır dedik.”

“Cephe ile ilgili de sağlıklaştırma yapılacak. Genel itibarı ile proje güzel ama endişelerimiz giderilmiş değil. Trafik ile ilgili şimdilik bir sıkıntı görünmüyor olabilir ama analiz raporları doğru mu yoksa sırf kapatacağız diye mi yapılmış buna da bakmak lazım.”

Editör: Haber Merkezi