SONNOKTA RÖPORTAJ - Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt gazetemize açıklamalarda bulundu. Kurt şunları dile getirdi: “Genel Merkezimiz kampanyayı başlattı ve bu bağlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’nin derdinin seçim değil geçim olduğunu düşünüyoruz. Bu hususta kampanyamızın ismini geçim ittifakı koyduk. Buradaki amacımız ekonomik sıkıntı çeken kesimler ile ittifak yapalım istedik. Yani seçim zamanı yapacağımız ittifaktan önce millet ile ittifak yapmak istedik. Mağdur ile, işsiz ile, sanayi işçileri ile, emekliler ile, asgari ücretli ile ittifak amacındayız. Bu ittifakı Trabzon’da ilçelerimizde de gerçekleştiriyoruz.”

ESNAF ZATEN ZORDAYDI
“Esnafımız zaten zor durumdaydı, pandemi işin içine girince olayın boyutu daha da büyüdü. Esnafımız da müthiş bir tepki var, çünkü bu süreçte çok mağdur oldular. Esnafımız pandemi süresince dükkanını kapattı ama masrafları aynı şekilde devam etti. İşte bu yüzden ciddi tepki var. Vatandaşımızdan partimize derin bir ilgi olduğunu hissettik ve bunu açıkça görüyoruz. Geçim ittifakı adını verdiğimiz kampanyamız ile birlikte Trabzon’da dokunmadığımız bir kesim kalmayacak. Broşürlerimizi ve pankartlarımızı indirseler de yenisini takacağız. Bu kampanyayı şehrimizde bir seçim çalışması gibi yürüteceğiz. Saadet Partisi seçim gününe kadar sahadan hiç çekilmeyecek. Vatandaşımızın her zaman yanındayız ve kim mağdursa onun derdine derman olmak için çalışma halindeyiz."

Başkan Kurt, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu

KARAR ALINSIN O ZAMAN BAKILIR
“İttifak konusunda Genel Merkezimizin ve Genel Başkanımızın açıklamalarını önemsiyoruz. İttifakların seçim kararı alındıktan sonra yapılmasından yanayız. Seçim kararı alınmadan bu konular konuşulduğunda kutuplaşma olabiliyor. Saadet Partisi ittifak konusunda nerede duruyor derseniz, dün nerede duruyorsak bugün de orada duruyoruz. Bizim yerimiz değişmedi. Türkiye’de siyasi partiler içerisinde kapısı herkese açık olan tek partiyiz, her kapıyı da çalan tek partiyiz. Bizim ilkelerimiz var, onlar üzerinden yürüyoruz.”

KUTUPLAŞIYORLAR
“Türkiye’nin temel sorunu hukuktur, adalettir, ehliyet ve liyakattir, kamu malının israf edilmemesidir, rüşvet ve yolsuzluktur, yatırımın öncelikli olarak üretime dönmemesidir. Saadet Partisi ilk seçimde inşallah bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacaktır. Saadet Partisi’nin üzerinde bazı hesaplar yapılıyor ama çok açık söylüyorum Saadet Partisi’ni ve Saadet Partilileri hiçbir güç teslim alamaz, bu mümkün değil. Meseleleri çözebilmek için konuşmak lazım ve biz tüm partilerle konuşuruz. Türkiye’nin en temel sorunlarından bir tanesi de konuşmamaktır. Maalesef iktidar kutuplaştırma üzerinden kendi iktidarını sürdürüyor.”

BENİM HEDEFİM..
“22 yıldır kesintisiz siyaset yapıyorum, doğduğum köyden başladım bu işe. Siyasi hayatımda hiçbir görevi atlamadan bugünlere geldim, şimdi de İl Başkanlığı görevindeyim. Benim tek hayalim, yeryüzünde bütün insanlığın huzur bulacağı bir hayatın inşa edilmesidir. Milli görüş hareketinde bir nefer olmak bana yetiyor, yoksa başka bir hedef için siyaset yapmam. Netice itibari ile benim bugüne kadar şahsıma hangi görev verilmişse yapmışımdır. Heyecanım hiç kesilmedi, mahalle başkanıyken de böyleydi bundan sonra da böyle olacak.”

İKTİDAR SÜRESİNİ DOLDURDU
“AK Parti’nin süresini doldurduğunu düşünüyorum. Daha önce iktidara oy verdim bir daha vermeyeceğim diyenlerin sayısı çok. Bu şehrin bir evladı olarak söylüyorum ki AK Parti’nin her seçim öncesi hazırladığı projeler çok güzel açıkçası. Ancak o maketlerin projelerinin hayata geçtiği şehirde yaşamayı çok isterim. Gelin görün ki elimizde sadece maketler var. Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi, Yatırım Adası Projesi, Akyazı Projesi, Erzincan-Trabzon Demiryolu Projesi, Çevre Yolu Projesi maket aşamasında gayet güzeldi. Ama şehirde bunlardan eser yok. Vatandaşımız maketlerle aldatılıyor. Bu şehrin bir yaşayanı olarak gerçekten Trabzon’da şurası çok güzel dediğim bir yer emin olun yok, aklıma gelmiyor.”

HER GÖRÜŞTEN FİKİR ALINMALI
“Şehirde projeler hayata geçerken her görüşten fikir almak gerek. Mesela Kanuni Bulvarı’nda Boztepe Tünelleri’ne giriş yapılan yer için nasıl karar alınmış. Ben vicdanı olan hiçbir AK Partili’nin bundan memnun olduğunu düşünmüyorum. Bu projeyi yaparken, bu şehrin evladı olan ve bu konuda yetişmiş işin bilimini yapmış şehir plancılarına sorulmuşmuş mu? Biz bu hataları dile getirdiğimizde yatırım düşmanı oluyoruz.”

ALTYAPIDA PLAN YOK
“Altyapı çalışmaları için teşekkür etmemek ayıp olur. Altyapı için teşekkür ederim ama onu bile planlayamadılar. Bütün şehirde bir anda yıkım yapılmaz ki. Bunu parça parça yapmak lazımdı. Şehirle ilgili çalışmalar yapılırken planlama dahilinde olmalı. Projeler için siyasi parti il başkanları bir araya gelip görüş belirtmelidir. Bu konunda geçtiğimiz günlerde siyasi parti ilçe başkanları ile bir araya gelip istişarede bulunduğu için Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür ediyorum. Diyalog kurması, herkesi dinlemesi şehir için güzel bir şey. Büyükşehir Belediyesi de il başkanlarını çağırıp bu tarz bir toplantı yapmalı.”

TEK KURTULUŞ ÇEVRE YOLUDUR
“Trabzon’un şehir merkezi çok sıkışık. Kahramanmaraş Caddesi trafiğe kapansa çok güzel olur ama bunun teknik boyutuna da bakmak lazım. Dolmuşları ne yapacağız bunu da düşünmek lazım. Sahil bize şuanda yetiyor mu, bunu da iyi irdelemek lazım. Biz bu işi yapabilmek için Çevre Yolu’nu bitirmeliydik. Trabzon’da ulaşım sıkıntısını bitirmek istiyorsanız, Çevre Yolu’nu yapmalısınız. Pansuman yöntemler ile Trabzon’u yönetmekten vazgeçmeliler. Günübirlik imar değişiklikleri ile şehre yazık ediliyor. Trabzon’da umarım bundan sonra diyalog kapıları açık olur ve bir masa etrafında şehrin sorunlarını konuşabiliriz. Ben diyalog ve iyi niyetle birlikte sıkıntıların aşılacağını düşünüyorum.”

TRABZONLU RAHAT OLSUN
“Ortahisar Mahallesi’ndeki merhum Başbakanımız Necmettin Erbakan hocamızın isminin yaşatılacağı ev bu aralar gündemde. Partinin büyükleri o binayı almış, biz de binayı Milli Gençlik Vakfı’mıza verdik. Erbakan hocamızın isminin yaşatılacağı ve müze olacak bir bina inşa edilecek. Bizim hareketimizin gençlik hizmetlerinin yapılacağı bir bina olacak aynı zamanda. Onaylanan projemiz inşallah en kısa zamanda hayata geçecektir. Orada Anadolu dokunuşlarının olduğu bir projeyi yapacağız. Bu konuda Trabzonlu’nun gönlü rahat olsun. Liderimize de vefamızı bu şekilde gösterecektir. Keşke daha önce yapabilseydik ama bugüne nasip oldu. En kısa sürede bu binanın şekillenmesi için gayret göstereceğiz.”

Editör: Haber Merkezi