SONNOKTA ÖZEL HABER - AK Parti Arsin Belediye Başkan Aday Adayı Şaban Bülbül, sonnokta’ya özel açıklamalarda bulundu. Arsin’in Trabzon’un önemli ilçelerinden biri olduğuna vurgu yapan Bülbül, “Gelecek 10 yılda yatırım adası ile, OSB’si ile, MOBİAD sanayi sitesi ile beraber, demiryolunun ilçeyle bağlantısı ile beraber Arsin yeni bir kimlik kazanacak. Bizim yapmamız gerek bu değişim ve gelişime Arsin’i hazır hale getirmektir” dedi. İşte Şaban Bülbül’ün o açıklamaları.

ARTIK SİYASETİN ZAMANI GELMİŞTİ
Bugüne kadar yapmış olduğumuz STK başkanlığı nedeniyle, hep proje üreten yapılan işlerin doğru yapılması noktasında görüş belirten, tavsiyede bulunan kesimdeydik. Artık dönemin geldiğini, projeler için görüş bildiren değil de bu projeleri uygulayan noktada olmamız gerektiğine inandığımız için Arsin’i yönetmeye talip olduk.  Arsin için yapmamız gereken çok iş olduğuna inandığımız için, Arsin’e olan vefa borcumuzu ödememiz için arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık. Arsin için gelecek 10 yıl çok önemli. İlçe için önemli olan projelerin bu zaman zarfında gerçekleşeceğinden dolayı 10 yıla damga vurmak istiyoruz. Proje üreten, uygulayan ve bunları yaşayan biri olarak Arsin’imizi daha ileriye götürmenin derdinde olacağız. Göreve talip olmanın zamanı gelmişti. STK’larda, TTSO’daki, meslek odalarındaki, spordaki yöneticiliklerin üzerine halka daha iyi hizmet edebilmenin yolu olan siyasette de görev almanın zamanı geldi diye düşünüyorum.

BU İŞİ LAYIKIYLA YAPARIM
Eninde sonunda bir Arsin Belediye Başkan Adayı açıklanacak. Bunda hepimiz hemfikiriz. Aday adayı arkadaşlarımızın her biri bir değer. Genel Merkezimiz kimin Arsin’e daha iyi hizmet edebileceğine inanırsa o kişi Arsin’i yönetecek. Bu işi layıkıyla yapabilecek kişi de karar kılınacaktır. Bu doğrultuda kendimizin de ön planda olduğumuzu düşünüyoruz. Bu göreve layık olduğumuzu düşünerek, diğer arkadaşlarımızın da her birinin bir değer olduğunu bilerek çıkacak kararı bekliyoruz. Tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

PEK ÇOK PROJEMİZ MEVCUT
Arsin’de yapılamayan da daha çok gelecek 10 yılda neler yapılabilir diye düşünüyoruz. Yapılmamış çok da fazla bir şey yok ilçede. Gelecek 10 yılda yatırım adasıyla, OSB’syile, MOBİAD sanayi sitesiyle beraber, demiryolunun ilçeyle bağlantısı ile beraber Arsin yeni bir kimlik kazanacak. İşte Arsin böyle bir kimlik kazanırken biz bu ilçeyi nasıl buna hazır hale getiririz diye düşünmemiz gerekiyor. Bu konuda pek çok projemiz var. Adaylığımızın açıklanması ile beraber bu projeleri duyuracağız.

ARSİN BİR MARKA İLÇE OLACAK
Arsin’e çizilen bir misyon var. Biz Arsin’i bu misyona nasıl hazır hale getireceğiz diye dert ediniyoruz. Bunun planlamasını yapıyoruz. Ama şunu yürekten inanarak söyleyebilirim ki Arsin marka olacak. Kaliteli bir marka olmak için çok çalışacağız. Arsin’de yatırım adası, OSB’si, sahili, belki ileride çevre yolu, meslek yüksekokulu olacak ki, yurt müdürlüğü mutlaka olması gerekiyor. Meslek yüksekokulları da bölümlerini belki de yatırım adasına göre güncelleyecek.  Daha doğrusu yenilemek zorunda. Arsin bunu yapmak zorunda. Bu çalışmaları bugünden itibaren yapmak lazım.

ORTAK AKIL İŞLETİLMELİ
Bugüne kadar yapmış olduğum tüm görevlerde ortak aklı hep önemsemişimdir. Ortak akla göre pozisyon alan insanlar hiçbir zaman yanlış bir işe imza atmaz. Biz bunu laf olsun diye değil gerçek manada altını doldurup egemen kılacağız. Akıl akıldan üstündür diyerek, en akıllı yöneticinin başkalarının da aklından faydalanan yönetici olduğunu söylemeliyim. Arsin’i de ortak akılla yöneteceğiz.

EVVELA GÖNÜLLERE GİRECEĞİZ
Sayın Cumhurbaşkanımız’ın dediği gibi gönül belediyeciliğini esas alacağız. Gönle girmediğimiz sürece yapılan hiçbir projenin, hiçbir çalışmanın önemi olmaz. Projelerle gönüllere girilmez, projelerle ilçe belki kalkınır ancak insanlara mutlaka dokunmanız lazım. Bazen bir selam, bazen bir tavır, bir muhabbet insanı değerli kılar. Arsin’de kaybedecek tek bir insanımız yok. Herkesi kazanmak zorundayız. Siyasette esas olan da budur. Sadece gönül belediyeciliğine değil aslında gönül insanlığına tüm Türkiye’nin ihtiyacı var. İnsanların bazen bir çayını içtiğindeki mutluluğu her şeyden değerlidir. Bunu seçim için değil her daim yapmalıyız. İnsanların yüzüne güleceğiz, hal ve hatırlarını her zaman soracağız. Sorunlarını çözüp ilçede gülmeyen yüz bırakmayacağız.

BOZUK MAHALLE YOLU KALMAYACAK
Arsin’de bir altyapı sorunu vardı. Ama şu anda baktığımızda yollarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Çok değil Mayıs, Haziran ayına kadar Arsin’de altyapısı ve yolu bitmeyen tek bir mahalle kalmayacaktır diye düşünüyorum. Çok büyük işler yapılıyor. Yol ağının çok geniş olması da sıkıntının büyümesinde etkili. Yol bu bölgenin sorunu. Halen daha Arsin’de yol betonlama ve asfalt çalışmaları yapılıyor. Arsin çok daha güzel yerlere layıktır ve gelecektir. Arsin için düşünülen yatırımların karşısında nasıl bir pozisyon alacağız diye planlama yapmalıyız.

HEMŞERİLERİME GÜVENİYORUM
Gelecek 10 yıl Arsin’in yılı olacak diyorum. Gelin hep beraber Arsin’in geleceğini birlikte, ortak akılla, el ele, gönül gönüle dizayn edelim. Gençlere, yaşlılara, işsizlere Arsin’de nasıl bir gelecek istediklerini sorup, herkesin kendinden bir şeyler bulduğu bir ilçe olma noktasında iddialı hale geleceğiz. Bunu başaracak bilgi ve birikimimiz de var, gücümüz de var, inancımız da. Arsin halkına güveniyorum. Desteklerini bizden, AK Parti’den esirgemeyeceklerdir. Tüm vatandaşlarımıza selam, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.

Editör: Haber Merkezi