SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Giresun’un Dereli ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgeyi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, “Dere güzergahı üzerinde yapılaşmalara, mevcut yapıların burada yaşamasına müsaade etmeyeceğiz. İstiyoruz ki dere yataklarına yakın ilçelerimizde, köylerimizde örnek yerleşimler olsun.” demesi üzerine gözler Şalpazarı Belediyesi’nin dere içindeki hizmet binasına çevrildi.

AYNI MUAMELE YAPILACAK MI?
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın ‘çevreci bina’ diye tanımladığı dere içinde inşa edilen belediye hizmet binası oluşturduğu risk nedeniyle eleştirilere hedef oldu. İki dere arasında bulunan eski pazar yerinde yapılan hizmet binasının temeline 140 adet fore kazık çakıldı. Söz konusu binanın oluşturduğu risk nedeniyle, dere yatağındaki konutlarla aynı muameleyi görüp görmeyeceği ise merak konusu oldu.

BAŞKAN DiNLEMEDi
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın “Binayı yaparken yeşili ve vatandaşlarımızın rahatını ön planda tuttuk” dediği bina için İYİ Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Şennaz Yılmaz, “Hem çevresel etkileri açısından, hem maliyeti açısından büyük bir kamu israfı. Buranın zemininin sağlamlaştırılması için ekstra para harcandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da ilçe ziyaretinde ‘yeni bir bina yapmayın yapılacak hükümet konağı ile aynı binada olun’ demişti ancak başkanımız dinlemedi.” dedi.

Editör: Haber Merkezi