AK Parti Trabzon teşkilatı, Kurban bayramının 3'üncü günü  Meydan Parkı'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılımıyla halk bayramlaşma töreni düzenledi.

Bayramlaşma törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvzaoğlu, Salih Cora, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan vekili Atilla Ataman, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ile çok sayıda partili katıldı. 

BAKAN VARANK’A İLGİ

Bayramlaşma töreni öncesinde Bakan Varank, alana gelmekte zorlandı. Normalde 14:00’da başlaması planlanan Bayramlaşma Programında Bakan Varank’a ilgiden dolayı yarım saat gecikmeli başladı.  Bayram Töreninde ilk olarak İl Başkanı Sezgin Mumcu açılış konuşması yaparken ardından sırasıyla AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu ve Adnan Günnar’da vatandaşların bayramını kutladı. 


TBMM çevre Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Balta’da, “önümüzde inşallah seçimler var. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha nice böyle bayramlar geçirmeyi cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Fazla söze gerek yok. İşte Trabzon Meydan Parkı… 
Merak etmeyin, bütün sıkıntıları aştık, yaptık, yapacağız. Yıkacağız diyenler değil yapacağız diyenlerin kadroları buralarda” dedi.

TRABZON BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Bakan Mustafa Varank konuşmasında şunları söyledi, “Teşkilatımız dediler ki mutlaka güzel şehrimizi ziyaret etmeniz lazım. Evet siz bayramda da çalışıyorsunuz ama Trabzon’u ihmal etmemeniz lazım. Bizde o ricayı emir telakki ettik. Siz Trabzonlu hemşerilerimizle bayramlaşmak için buraya geldik. Kurban Bayramı çok özel bir bayram. Kurban, kelime manası Allah’a yaklaşmak olan, içerisinde nice hikmetler barındıran bayram. Kurban en sevdiğinizden, Rabbimiz, dininiz, inancınız için nasıl taviz verebilirsiniz, nasıl onun yolunda en sevdiğinizen vazgeçebilirsiniz onu gösteren bayram. Bizde Kurban Bayramında hacılarla birlikte şu anda bayramımızı kutluyoruz.  

Şehirlerimizin, ilçelerimizin her biri neyi hak ediyorsa, batı ülkelerinde insanlar hangi hizmetle tanışıyorsa o hizmetle tanıştırmak için büyük gayret gösterdik. Bundan sonra da göstereceğiz. Bu manada Trabzon bizim için çok değerli. Biz Trabzon’u baş tacı etmek üzere büyük gayret gösteriyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bu şehirde hangi alanda ihtiyaç var, bu şehrin ekonomisini nasıl daha iyi kalkındırırız onu planlıyoruz.  Karadeniz’de Bilim Merkezi yok. Karadeniz’de Bilim Merkezi öncelikle Trabzon’a yakışır dedik. Şu anda Özdemir Bayraktar Bilim Merkezini inşa ediyoruz. Yeter ki bu şehirde insanlar daha mürevveh olsun. Biz ekip olarak AK Kadro olarak, Cumhur ittifakıyla sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. 

Dünya büyük bir çalkantıdan geçiyor. Bir günü bir gününe eşit değil. Ortada hiç bir şey yokken şu anda barış denizi olan Karadeniz’de 2 büyük komşunun savaşını yaşıyoruz. Bütün bu gelişmeler bizim ülkemizi etkiliyor. Ama şundan lütfen emin olun. Sayın Cumhurbaşkanımız şimdiye kadar siyasi geçmişi, elde ettiği başarılar, siyaketteki tecrübesiyle bu dalgalı denizden çıkarabilecek tek liderdir” dedi.

ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARI SADECE TÜRKİYE’DE GÜNDEM OLMADI… 

Trabzonspor’un şampiyonluğu ile ilgili de konuşan Bakan Varank, “İşin içine siyaset karıştırmaya çalıştılar. Biz dünyaya şampiyonluk kutlaması nasıl yapılır bu şehir ve Trabzonlular gösterdi Sadece emin olun Türkiye’de gündem olmadınız. Tüm dünyada bu şehir gündem oldu, Trabzonlular gündem oldu. 1,5 2 milyon insan bir kişinin bile burnu kanamadan biz bu kutlamaları gerçekleştirdik. Ben bütün hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Bunu nasıl başardık. Bir ve beraber olarak başardık. Trabzon Büyükşehir Belediyemiz bütün bu kutlamalara öncülük ettik, liderlik yaptı. Biz dünyaya bu şehrin nasıl eğlenmeyi bildiğini de kutlama yapmayı bildiğini de göstermiş olduk” 

Editör: Haber Merkezi