Trabzon'da aile hekimi N.B., F.K. adlı kişiye iş yerini 2 bin TL’ye kiraya verdi. Kiraladığı iş yerinde FETÖ/PDY’ye ait okullarda çekilmiş fotoğraflar ve örgüt lideri Fetullah Gülen’in kitaplarını bulan F.K., doktoru telefonla arayarak kendisinden kira almamasını ve 10 bin TL kredi çekebilmesi için kefil olmasını istedi. F.K. aksi takdirde belgeleri savcılığa vereceğini söyledi. Kadın Doktor N.B. ise F.K. hakkında suç duyurusunda bulundu.

BİR YILDAN ÜÇ YILA KADAR

Doktor N.B.’nin yaptığı şikâyet üzerine F.K. hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcı, F.K. hakkında doktora yönelik şantajda bulunduğu iddiasıyla TCK 107. maddesine göre bir yıldan üç yıla kadar hapis ve 5 bin gün adli para cezasına çarptırılmasını talep edildi.  Dava 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. N.B. duruşmada şikâyetini yenilerken davaya katılmayan sanığın duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi. TRABZON'DA F.K. adlı kişiye, aile hekimi N.B.'ye şantajda bulunduğu gerekçesiyle bir yıldan üç yıla kadar hapis ve 5 bin gün adli para cezası verilmesi istemiyle dava açıldı.

AİLE HEKİMİ ŞANTAJA BOYUN EĞMEDİ

Trabzon’da aile hekimi olarak görev yapan N.B., daha önce başkanı olduğu derneğin bulunduğu işyerini F.K. adlı kişiye 2 bin TL karşılığında kiraya verdi. Aile Hekimi N.B.'den iş yerini kiralayan F.K. adlı kişi,  iş yerini temizlediği sırada dernek üyelerinin FETÖ/PDY'nin okullarında çekilmiş fotoğraflarını ve örgüt lideri Fetullah Gülen'in kitaplarını buldu. F.K., doktoru arayarak kendisinden kira almamasını ve 10 bin TL kredi çekebilmesi için kefil olmasını istedi. F.K. aksi takdirde belgeleri savcılığa vereceğini söyledi.

BİR YILDAN ÜÇ YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Şantaja uğrayan Doktor N.B., kiracısı F.K. hakkında suç duyurusunda bulundu. Doktorun şikayeti üzerine F.K. hakkında başlatılan soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturmanın ardından F.K. hakkında doktora şantajda bulunduğu gerekçesiyle dava açıldı. Savcının hazırladığı iddianamede F.K.'nın TCK 107 maddesine göre bir yıldan üç yıla kadar hapsini ve 5 bin gün adli para cezası ile cezalandırılmasını talep edildi.

SANIK MAHKEMEYE ZORLA GETİRİLECEK  

Trabzon 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya katılan Doktor N.B. şikayetini yenilerken, kitapların 8 yıl önceye ait olduğu ileri sürdü. Mahkeme, davaya katılmayan sanığın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. Bu arada Doktor N.B. hakkında FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi