31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine artık 5 gün kaldı.

Gerek Cumhur İttifakı gerekse de Millet İttifakı adayları sahada.

Ancak Trabzon’da ‘Cumhur’ tam anlamıyla sahada omuz omuza yer alırken, ‘Millet’ pek göze görünmedi.

Hem de “Seçmen AK Parti’ye bir ders verecek” söylemlerinin her yerde duyulduğu bir ortamda ‘Millet’ işin ciddiyetini galiba anlamadı.

Cumhur İttifakı’nın baş aktörü AK Parti, (İktidar olmasına ve yine en güçlü parti olmasına rağmen) hemen her hafta 2-3 bakanını Trabzon’a yollarken, ortağı MHP her programda tam takım yer alırken, Millet İttifakı’nın ileri gelenleri ne şehre uğruyor ne de yerel ortakları bir arada poz veriyor.

Özellikle İYİ Parti-CHP arasında yaşanan kopukluk (her ne kadar inkâr edilse de) gün gibi sahaya yansıyor.

***

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon’da görkemli bir miting yaptı. İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, kah Atakan Aksoy’a kah Salih Akyüz’e, kah Yomra’ya kah Çarşıbaşı’na koşuyor.

CHP’li Ahmet Kaya da nitekim sahada adaylara destek veriyor.

O kadar...

Örs ve Kaya olmasa ‘Millet İttifakı’ sahada yok.

Adaylar dışındakilerin sanki Atakan Aksoy büyükşehiri yüzde 70’le almış, Salih Akyüz Ortahisar’ı çoktan cebine koymuş gibi bir havaları var.

Beyler!

24 Haziran Milletvekilliği seçimlerinde yüzde 56 oy almış bir partinin Büyükşehir ve Ortahisar Adayları isimleri açıklandığından beri sahada adım atmadık yer bırakmadılar.

Yani ilk sırada olmalarına ve yine en büyük avantaja sahip olmalarına rağmen bir oy bile daha fazla alabilmek için gece gündüz, yağmur çamur demeden koşturuyorlar.

Ve en önemlisi ‘kaderine terk edilmiş’ gibi bir görüntüsü vermiyorlar. Yanlarında illaki bir yetkili, bir partili yer alıyor.

***

Bir yarışın liderini geçmeniz için ondan çok daha hızlı koşmalısınız.

Rutin sözlerle, günde birkaç kahvehaneyi ziyaret edip, birkaç akla hayale oturmayan taş toprak projelerin halka anlatılmasıyla kazanılacak bir şey değil yerel seçim. Sahada ciddi bir rüzgar estirmektir de aynı zamanda.

Büyükşehir’de, 25 yıllık devlet tecrübesi ile ortaya yeni bir vizyon koyan Murat Zorluoğlu, Ortahisar’da ise halkın sevgisine mazhar olmuş Ahmet Metin Genç’e rağmen halktaki “AK Parti’ye bir ders vereceğiz” eğilimi gözler önündeyken Millet İttifakı’ndaki bu gevşeklik ve içe sinmeyen görüntü adeta sırıtıyor.

Bunu izah etmek gerçekten zor.

Yoksa seçim kazanmaktan daha önemli olan şahsi reklam yapmak mı?

Çünkü bugüne kadar başarılı olunan tek şey o…

Editör: Haber Merkezi