Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki Aydınlıkevler İmam Hatip Ortaokulu'nda oluşturulan kütüphaneye şehit Eren Bülbül'ün ismi verildi. Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneğinin desteğiyle oluşturulan ve Maçka ilçesinde teröristlerle sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün ismi verilen kütüphanenin açılışı yapıldı. 

Vali İsmail Ustaoğlu, törende yaptığı konuşmada, şehidin isminin verildiği kütüphaneden faydalanacak çocukların Eren'i unutmayacağını ifade ederek, “Eren yavrumuz artık sadece Ayşe annemizin yavrusu değil, onu 83 milyonun her birinin evladı olarak görüyoruz ve inanıyoruz. Tabii ki kültürlerin oluşmasında ve medeniyetlerin inşasında kütüphanelerin ayrı bir yeri vardır. Bu anlamda da istiyoruz ki her bir okulumuzda zengin kütüphanelerde çocuklarımızın istifade edebileceği güzel ortamları inşa edelim. Bu anlamda da Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneğinin, Türkiye genelinde başlattığı ve sayısı da yüzleri, binleri bulan bu güzel hizmetin ilimizde de bugün yine bir okulumuzda açılışını yapıyoruz.” diye konuştu. 

68 KÜTÜPHANEMİZ OLDU
Derneğin Genel Başkanı Meltem Kaya, “Eren Bülbül'ün ismini taşıyan kütüphaneyi açıyoruz, açmaya da devam edeceğiz. Türkiye genelinde şehitlerimizin ismini taşıyan 68 kütüphanemiz oldu. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak, çocuklarımızı dijital ortamdan uzaklaştırmak ve araştırarak öğrenmelerini sağlamak için bu çalışmamıza devam edeceğiz. Şehidimiz Eren'in annesi Ayşe Bülbül'e de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  

Şehidin annesi Ayşe Bülbül, “Çok duygulanıyorum. Benim yavrum küçük yaşta şehit oldu ama sizler de onun acısını unutmadınız. Herkese duacıyım. Yavrumu unutmayan herkesten Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı. 

Tüm Şehit Çocuklar Yardımlaşma Derneği Trabzon koordinatörü Aynur Özdemir ise, “Geniş bir katılımla Şehit Eren Bülbül Kütüphanesini Trabzon Aydınlıkevler İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde açtık. Şehitlerimizin adını yaşatmak ve bu misyonu gelecek nesillere aktarmak gayemizdir. Şehitlerimizin ruhu şad mekânları cennet olsun.” dedi.

Editör: Haber Merkezi