Yomra ilçesi Kıratli Mahallesi’nde yaşayan 22 yaşındaki sepsis hastası Murat İnan, arazi şartlarından dolayı evine zor koşullarda ulaşıyordu. Beton yol hayali kuran İnan, kendisini ziyaret eden Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’ndan evine kolay ulaşabilmek için yol yapılmasını istedi. İnan’ın bu talebini geri çevirmeyen Başkan Sağıroğlu, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine talimat vererek yol için çalışmaları başlattı. Yol çalışmalarının başlamasının ardından İnan’ın komşusu arazisinin bir bölümünün yola gidecek olması nedeniyle makinelerin çalışmasını istemeyerek, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mahkemeye taşınan konuya rağmen beton yol hayali gerçekleşen İnan, artık evine kolay ve rahat bir şekilde ulaşabilecek. Mahkemeden çıkacak karara saygı duyduklarını belirten Başkan Sağıroğlu, gerekirse yola katılan arazinin parasını cebinden ödeyeceğini söyledi.

Sepsis hastası Murat İnan’ı ziyaret ederek, yol çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Sağıroğlu, asıl görevlerinin engellilere engelsiz bir hayat yaşatmak olduğunu dile getirerek, “Bunu başarabilmek için de mutlaka komşuların bizlere destek olması lazım. Burada aldığımız bilgiler doğrultusunda bir yol verme sıkıntısı olmuş. Olay bize intikal edince her şeyi göze alarak yolunu yaptık. Hasta gencimizin yaşadığı sevinci görünce duygulandım. Mahkemeden çıkacak olan karara saygı duyacağım. Gerekirse yola kattığımız arazinin parasını cebimden ödeyeceğim” dedi.

Coğrafi konumdan ötürü arazi şartlarının kötü olduğunu vurgulayan Başkan Sağıroğlu, “Ulaşımın sağlanması çokta kolay değil. Uzun uğraşlar sonrasında biz üzerimize düşeni yaptık. Ancak bu yol yeterli mi? Değil. Daracık bir yol. Araç işleyişi zor. Bu koşullarda emekçi kardeşlerimizin uzun uğraşları sonrasında yolun betonlamasını yapıyoruz. Yaptığımız çalışma kolay değil. Taşıma suyla değirmen ne kadar döner. Buradaki vatandaşlarıma sesleniyorum. Allah rızası için biraz daha anlayışlı olsunlar. Murat kardeşimizin durumu ortada. Ona engelsiz bir yaşam sunabilmek için gelin el ele verelim ve daha güzel şartlar sunalım. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Murat İnan’ın babası İsmail İnan ise, Başkan Sağıroğlu’nun ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ederek, “Destek olan herkesten Allah razı olsun. Olduğu kadarıyla yolumuzu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhtar Kazancı: “Mahkemenin cezası önemli değil”

Kıratlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Kazancı da, “Burada engelli kardeşimiz için yer sahiplerinden izin istedik. Bütün vatandaşlarımız konuya olumlu baktı. Sağ olsun belediye başkanımıza konuyu bildirdik ve makine talebimizi karşıladı. Bütün komşulardan izin aldığımız halde bir komşumuz makinenin çalışmasına izin vermedi. Savcılığa şikayette bulundu. Mahkemelik olduk. Burada ceza çok önemli değil. Önemli olan engelli kardeşimize destek olmak. Komşularımızı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi