Hacısalihoğlu: “Yıllardan beri üzerinde çalıştığımız bir konu Trabzon’un serbest ticaret bölgesi olarak görev yapmasıdır. Geleceğin planlanmasında bu önemli adımdır.”

YILLARDIR ÇALIŞIYORUZ
Burada konuşan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, “Yıllardan beri üzerinde çalıştığımız bir konu Trabzon’un serbest ticaret bölgesi olarak görev yapmasıdır. Bu konuyu Ticaret Bakanımıza ilettik. Trabzon’un ve Türkiye’nin bulunduğu konum, hinterlandına baktığımızda çok geniş bir alanda. Geleceğin planlanmasında bu önemli adımdır.” ifadelerini kullandı.

HEP BERABER GÖRÜYORUZ
Oğan: “Dış politikadaki gelişmeleri hep beraber yaşayıp görüyoruz. Geçen hafta İran’da zirve yapıldı. Önemli bir çalışma. Büyük bir diplomatik başarıdır. Bu krizler ve riskler içinde Türkiye’nin, krizleri ve riskleri kendi lehine fırsata çevirdiğinin açık göstergesi.”


KALKIŞMAYI UNUTMAYALIM
Köroğlu: “Siyasal istikrarsızlık oluşturulmak için neler yapıldı unutmayalım, 15 Temmuz hain kalkışmasını unutmayalım. 15 Temmuz hain darbe girişimi yine siyasal istikrarsızlık oluşturmayla ilgili belki de 20 yıllık sürecin en büyük hamlesiydi. Cumhurbaşkanımızın liderliği ve halkımızın çelik iradesiyle püskürtülmüş oldu.”

TEHDİT KABUL EDİLİYORUZ

Uçum: “Biz batı dünyası açısından en önemli 3 tehditten biri olarak kabul ediliyoruz. Çin ve Rusya’nın yanında Türkiye de tehditlerden birisi. Fakat Çin ve Rusya’nın tehdidi realize olacak şekilde analiz edilmiyor. Çünkü batı açısından en büyük tehdit Türkiye.”

Editör: Haber Merkezi