Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, gazetemizi ziyaret ederek hem eğitim alanında hem de Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  AK Parti iktidarını eleştiren İkinci, eğitimde Türkiye’nin ileriye gitmediğini savunarak “Türkiye 15 yılda bırakın ileri gitmeyi eğitimde geri gitmiştir. Çocuklara ve yıllara yazık değil mi? Siyasilerimize bir çağrım var. Siyasilerimiz, lütfen okullarımızdan uzak dursunlar. Eğitimle ilgili yönetici atanacaksa eğitimciler, bilimsel ve pedagojik donanıma sahip olmalıdır” dedi.

NİYETLER BELLİ OLDU

İkinci, “Evrim teorisiyle birlikte Atatürk’süzleştirme gayretlerinin başladı. Atatürk, bu ülkenin kurucusudur. Atatürk’e yapılan saldırı bu ülkeye yapılan saldırıdır. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ‘Evrim teorisi eskimiştir’ diyor. Bilim eskimez. Sadece aksi ispatlanınca hükmü biter. Dini kullanan cemaatler bu ülkeyi nasıl sarmaktadırlar. İşte FETÖ, Kutlu Doğum Haftasını kutluyordu. Ama şimdi yasaklandı. Çünkü niyetleri belli oldu” diye konuştu.

DEVLETİN ADAMI MI?

İnsanların artık büyük bir tedirginlik yaşadığını kaydeden İkinci, “Adliyeye gidiyoruz, örnek vermek için söylüyorum hakimin, savcının FETÖ’cü mü yoksa devletin adamı olup olmadığını bilmiyoruz. Emniyete müdürlüğü ve diğer kurumlar içinde bu böyle. Toplum açısından son derece  büyük bir sorun bu” şeklinde konuştu.

‘HAYIR’ ÇIKARSA TOPLUM KUCAKLAŞIR

Referandum sürecine de değinen İkinci, “Başkanlık Türkiye’den dinci faşizmi getirir. %51 evet, %49 hayır çıkarsa Türkiye Ortadoğu’laşma ihtimalini yaşar. Hayır çıkarsa Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil olmak üzere Türkiye toplumunun yeniden kucaklaşması için bir fırsat doğar. Tıpkı 1 Mart 2013’de olduğu gibi toplumun kendine güveni gelir. Sayın Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı olmaya devam edecek, AKP’de iktidar olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

‘HAYIR’ EĞİLİMİ VAR

İkinci, “Ben toplumda çok farklı kesimlerin ciddi anlamda referandumda ‘Hayır’ eğilimi içerisinde olduğunu gözlemliyorum. Ama sonuçta yürütülecek kampanya bir devlet kampanyası olacak. Devlet bütün gücüyle bu referandum sürecinde ‘Evet’ kampanyası yürütecek. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Mali İşler” dedi.

BİRBİRİMİZİ SEVMELİYİZ

İkinci, sözlerine şöyle devam etti: “Ortada bir yanlış varsa bu yanlışı neden ısrarla görmezden gelelim ki. Eleştiriden neden kaçınıyoruz ki. Eleştiri tahammül edilmesi gereken bir şey değildir, eleştiri desteklenmesi gereken bir kavramdır. Beni eleştirsinler ki ben eksiğimi göreyim. Daha sağlıklı işler yapayım. Eleştiri bir ihtiyaçtır ve gereksinimdir. Ne demek hoş görülmesi gerekir. Özellikle de iktidarların ihtiyacı vardır. Eleştiriden yararlanmak gerekir. Bir de bizler birbirimizi bir sevelim”

Editör: Haber Merkezi