SONNOKTA RÖPORTAJ: AK Parti Trabzon İl Başkanlığı İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Bayram Öztürk gazetemize konuştu.

İşte Öztürk’ün açıklamaları:
“Trabzon’da her seçim dönemi olduğu gibi 31 Mart seçimleri öncesindeki adaylık sürecinde de temayül dahil olmak üzere çeşitli çalışmalar yapıldı. Bu konuda çok tecrübeli bir partiyiz. Bu dönem içerisinde de Büyükşehir Belediyesi için çok kıymetli aday adaylarımız vardı. Hangisi aday olarak açıklansa biz AK Parti’nin ilkeleri doğrultusunda o isimle kazanmak adına seçim çalışmalarımızı yürütecektik. Adaylık sürecinin sonunda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Murat Zorluoğlu ismini açıkladı. Biz de bu tercihin ardından teşkilat içerisinde gerekli tanıtımı yaparak Vira Bismillah dedik. Verilen karara en iyi karar verilmiştir anlayışı ile baktık. Cumhurbaşkanımızın verdiği karar Trabzon için verilmiş en iyi karardır.”

Öztürk, Gökmen Özağcı ve Selahattin Özcan’a konuştu

PLANI YAPTIK İŞE KOYULDUK
“Biz tüm ilçelerimiz için seçim planımızı yaptık ve işe koyulduk. Bu planlamayı yaparken halkımızın da istek ve taleplerini dinledik tabi ki. Biz bu merkezde vatandaşın istediğini de not alırız ve bir dahaki dönem için bir önceki döneme göre bir adım daha öne gitmenin hevesi ve gayreti içerisinde oluruz. Bütün sivil toplum kuruluşları, şehrin dinamikleri ve vatandaşlar ile birlikte neler yapabiliriz konusunu tartışır ardından belirlediğimiz strateji ile seçmenin karşısına çıkarız. Seçimi kazanmamız durumunda da daha önce belirlediğimiz eksikliklerin giderilmesi için cansiperane çalışırız.”

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ
“İnsanlarımız ‘bizim gönlümüze dokunun, bize gelin ve derdimizi dinleyin’ diyorlar. Cumhurbaşkanımız da bu konuyu çok iyi tahlil etmiş ve adını da ‘Gönül Belediyeciliği’ diye koymuş. Daha önceki zamanlardaki öncelikli projelerin yerini şimdi gönül belediyeciliği projeleri alıyor. Bu gönül belediyeciliğindeki kasıt, küçük dokunuşlarla insanları mutlu edebilecek projelerin hayata geçirilmesidir. Yerel seçimlerde artık insanlarımız gönüllere dokunulacak işler istiyorlar. Bizler de bu talebi aldık ve onun üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Daha önceki seçimlere oranla çok daha yüksek oy beklentimiz var.”

MİLLET İTTİFAKININ KARŞILIĞI YOK Kİ!
“Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile, CHP ve İYİ Parti ittifakı olan zillet ittifakını kuruluş olarak zayıf bir ittifak olarak telakki ediyorum. Çünkü bir ittifakın fikri ve ideali olmalıdır. Bu iki partinin doğ rudan HDP’nin ise dolaylı birleşmesindeki ideale baktığımız zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tay yip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin iktidardan düşmesi ve karşıtlık olarak kurulmuş bir ittifaktır. Böyle bir karşıtlığın da karşılığı yoktur. Ayrıca bu bir fikir de değ ildir. 81 milyon vatandaşımız nezdinde sosyal kültürel veya tarihsel hiçbir karşılığı yoktur. Ancak, Cumhur İttifakı’nın kuruluşu 3 temel esasa dayanır. Beka sorunu, Cumhurbaşkanlığı sisteminin devamı ile ilgili fikri alt yapı, bir de FETÖ ile mücadele konusu var. Bunlar, Cumhur İttifakı’nın temeline oturmuş fikirlerdir. Toplumda da bu konularda büyük destek buluyoruz.”

İTTİFAKIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ
“Cumhur İttifakı’nın en güzel örneğini Trabzon’da gösteriyoruz. MHP ile birlikte görüşmelerimiz en başından bu yana gayet olumlu şekilde sürüyor. Programlarımızı kendilerine bildiriyor ve davet ediyoruz, kendileri de istedikleri programlara katılarak bizlere katkı veriyorlar. Mitinglerimize de kendilerini davet ettik Cumhur İttifakına güç verdiler. Nerede birbirimize katkı sağlayacaksak orada yan yana geliyoruz. MHP ile birlikte verilen Cumhur İttifakı fotoğraf kareleri zillet ittifakının nefesini biraz daha kesiyor. Son viraja girdiğimiz bu dönemde daha da sık birlikte programlar yapacağız. Bu konuda çok şanslıyız.”

TEŞKİLATIMIZIN ÇALIŞMA USULÜ
“SKM olarak 8 Aralık’ta Murat Zorluoğlu’nun Trabzon’a gelmesi ile birlikte sahada çalışmaya başladık. 11 Ocak’ta aday tanıtım toplantımızın ardından Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ve vekillerimizin ardından bütün ilçe belediye başkan adaylarımızı da seçim çalışmamızın içine dahil ettik. İlerleyen zamanlarda genel merkezimiz milletvekillerimizi farklı illerde de görevlendirmeye başladı. Farklı illerdeki vekiller de bizim buradaki çalışmalarımıza katılım gösterdi. Bu da teşkilat yapısı içerisinde bir çalışma usulüdür. Bunu da uygulamaya koyduk.”

VERİLERİ SAHADAN ALIYORUZ
"Saha da çalışmalarımızı eksiksiz olarak sürdürüyoruz. Genel merkezimizden bizlere katkı sağlamak amacıyla bakanlarımızın şehrimize gelmesini arzu ettik. Genel başkan yardımcılarımızın da şehrimize gelerek kampanyamız da çalışmasını istedik. İçişleri Bakanımız, Ulaştırma Bakanımız ve Çevre Şehircilik Bakanımız şehrimizde programlara katıldı. Dün de, Kültür ve Turizm Bakanımızla şehrimizde programlar yaptık. Bu çalışmaları yaparken sahadan gelen bütün verilerle birlikte programlarımızı belirliyoruz. Sahadan aldığımız verilere göre bakanlarımız ve milletvekillerimizi programlarımıza davet ediyor, Şehrimize katkı sağlayabilecek organizasyonlar yapıyoruz.”

İŞ OLSUN DİYE YAN YANA KOYULMADI
"
Tevazu, samimiyet ve gayret yan yana iş olsun diye koy lmuş kelimeler değildir. Hepsi birbirini tamamlayıcı kelimelerdir. Tevazunun karşısında kibir vardır, samimiyetin karşısında da riya vardır. Gayret ise bunlar olmadan olmuyor. Biz asla kibirli olmayacağımız için tevazu diyoruz. Riyakar olmayacağımız için de samimiyeti söylüyoruz. Ve son olarak da gayret edeceğiz ki kazanacağız diyoruz. Çalışmalarımızın başında da ‘Hayde Bismillah’ diyoruz. Ve tevazu samimiyet gayretle çalışıyor sonunda ise Rab'bimizin takdiri diyoruz. Proje Tanıtım toplantımızı şehrimizin dinamiklerinin de katılımıyla çok görkemli bir programla gerçekleştirdik. Artık adım adım sahada İl Başkanımız, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, İlçe Belediye Başkan Adaylarımızla gezecek ve her seçmenimize projelerimizi anlatacağız. Alanda, Ak Parti farkını hissettireceğiz.”

HEP BİRLİKTE GÜÇLÜ EKİBİZ
“SKM oluşturulurken İl Başkanlığımızın bizi önermesi ve Genel Merkezimizin de bize bu görevi tevdi etmesinin ardından SKM’nin fiziki çalışma alanını buraya kurduk ve çalışmalarımıza başladık. Burada öyle bir ekiple çalışıyoruz ki bütün arkadaşlarımızın daha önceden oluşan birçok seçim hafızaları var. Daha önceki seçimlerde birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla bu ekibi oluşturduk. Burada samimi ekip ruhu var. Bu anlam da aramızda hiçbir sıkıntı olmadan işleyişimizi yürütüyoruz. Basın, tanıtım ve medya konusunda bizimle Tanıtım Medya Birim Başkanımızın nezaretinde çalışan, teşkilat dışı hizmet alınan bir ekip de var. SKM’mizin kontrolünde koordineli şekilde çalışıyoruz. Alınan tüm kararlar SKM’mizin istişare sonucu vermiş olduğu kararlardır. Hep birlikte güçlü bir ekip halindeyiz. Tüm ekibimize teşekkür ediyorum. SKM’de çalışan tüm arkadaşlarımız kendilerinin yapması gerekeni de, siyasetin yapması gerekeni de çok iyi biliyorlar. Ortak bir kanaat ile burayı yönetmeye gayret ediyoruz. Niyet hayr, akıbet hayr diyoruz. Sizlere de İl SKM Başkanlığımız adına ziyaretinizden ötürü teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi