Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Kanuni Bulvarı kapsamında yapılan Boztepe viyadüklerine tepki göstererek, şehre ihanet edildiğini söyledi.

Söğüt, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Atalarımız ne güzel söylemiş; ‘Sen kendini övme, bırak el seni övsün’. Resmi internet sayfasında, kendi çalıp kendi oynayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ‘Açıkladığı projelerle her kesimin takdirini kazanan Başkan Murat Zorluoğlu’ ifadesiyle başlayan haberler yayınlıyor. Bu durum çok komik, komik olduğu kadar da inandırıcılıktan çok uzaktır. 

SİNİR BOZUCU BİR DURUMDUR

Kendi kendini öven Büyükşehir Belediyemizin, açıklamasının başlığı da bir âlem; ‘Büyükşehir Trabzon’un Geleceğini Planlıyor’. Peki, nasıl planlıyormuş? Mesela, ‘Boztepe Yeni Bir Kimliğe Kavuşacak’mış. Boztepe’ye yeni yürüyüş yolları, çay bahçeleri, yeme içme mekânları yapacaklarmış. Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kendini övmesi ne kadar komikse, Boztepe için söyledikleri o kadar sinir bozucu bir durumdur.

DELİK DEŞİK EDİLİRKEN SUSPUS OLDULAR

Bugün, ‘yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri Boztepe’ diyerek övenlerin, dün Boztepe delik deşik edilirken suspus oldukları unutulmadı. Başkan Zorluoğlu’nun bugün, ‘çok önemli bir turizm destinasyonu’ dediği Boztepe, dün hançerlenirken, bir kez olsun ‘yapmayın, etmeyin, bu şehre, bu güzelim siluete zarar vermeyin’ dediğini duyan olmadı.  

İHANET TABLOSU ORADA DURUYOR

Boztepe tünelleri ve viyadük inşaatı başlayalı nerdeyse üç sene oldu. Hemen herkes, Boztepe tünelleri ve viyadük inşaatı başladığı günden beri her gördüğünde bazen iç çektiği, bazen sinirlendiği ve nihayetinde üzüldüğü bir utanç ve ihanet tablosu orada duruyor. Bu utanç ve ihanet tablosunu görüpte görmezden gelenlerin, bugünlerde Boztepe yeni bir kimliğe kavuşacak demesi, bu şehrin ne kadar yeteneksiz ve basiretsiz bir kadroyla yönetildiğinin en güzel örneğidir.

GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞIYORLAR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ‘imalat bittiğinde inşallah eski haline gelmesi için inisiyatifi ele alacağız’ diyerek o günü kurtarmaya çalışmıştı. Kurtaramadı. Şimdi de Boztepe’ye yeni kimlik diyerek, günü kurtarmaya çalışmaktadır ki, kurtaramayacaktır. Çünkü; Boztepe tünelleri ve viyadüğü bu şehrin utancı olmuş, güzelim Boztepe’ye ve bu şehre ihanet edilmiştir."

Editör: Haber Merkezi