SONNOKTA YADİGAR AYGÜN - Trabzon’un Akçaabat İlçesi Söğütlü Mahalle Muhtarı Kemal Aydın, mahallesindeki sorunlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Mahallesinde altı dönemden beri muhtarlık yapan Aydın, Söğütlü’deki yeni yapılan okulların sınıfların yetersizliğine dikkat çekti. Aydın, futbol sahasının yıkılarak yerine Spor Lisesi’nin yapılmak istenmesini de eleştirdi. Aydın, Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde doktor sayısının yeterli olmadığını da vurguladı.

İşte Aydın’ın açıklamaları:
OKULDAKİ SINIFLAR YETERSİZ

Söğütlü de ilköğretim tarzında yeni okullar yapılıyor. 25 kişilik sınıflar olması lazımken öğrenciler 50-60 kişilik sınıflarda eğitim görüyor. Milli Eğitim Müdürü bu sene bize turizm otelciliğin yanındaki yeni yapılan bir okulun sözünü verdi. Müteahhit okulun bitmesini geciktirdi. Okul şuan bitmediği için, büyük sıkıntımız var. Bu sorunumuzun en kısa zamanda çözülmesi gerekiyor. Öğrencilerimiz eğitim konusunda nitekli bir eğitim alamaıyor maalesef. Çok mağduruz bu durumdan.

SOSYAL TESİSİ SU ALIYOR
Söğütlü Belediyesi zamanında Seyrantepe’de yapılan bir sosyal tesisimiz var. Bu tesis tam bitirilemedi. Müteahhit teslimatını yapmadan öylece duruyor. Nerden baksan 150 bin liralık daha yatırıma ihtiyacımız var. Tesis bazı yerlerden su almaya başladı. Milli bir servet bu ilçemiz için. Bunun yok olup gitmesini istemiyoruz. Harcanan bir ödenek var ama bu şekilde kaldığında ise yapılan yatırımlar boşa yapılmış şekilde. Bu tesisimizin yapılmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi pek bakmıyor, Akçabaat Belediyesi’nde değiliz zaten. Kısaca bu tesis öylece yapımı bitmeden bekliyor orada.

SPOR LİSESİ’NE OLUMLU BAKMIYORUZ
Spor Lisesi’nin yapılmasına ben olumlu bakmıyorum. Vatandaşımızda pek sıcak bakmıyor. Buna karşıyız. Zaten bir tesis var orda onu yıkıp yenisinin yapılmasını olumlu bulmuyorum. Çok alanımız yok orada, Spor Lisesi de yapılırsa daha adım atacak yerimiz kalmıyor. Spor Lisesi için daha uygun yerlerin olduğunu düşünüyorum. Söğütlü’de 3-4 yer var Spor Lisesi’nin yapılabileceği ben oraların değerlendirilmesi taraftarıyım. Spor Lisesi yapılsa tabiki artı avantajları olacak ama yeri uygun değil.

BALIKÇI BARINAĞININ SÖZÜNÜ ALDIK
Akçabaat Belediyesi’nin Yıldızlı’dan Nihat Usta’ya kadar bir yürüş yolu projesi var. Bunu çok olumlu buluyorum. Söğütlü’ye de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, balıkçı barınağı için, bize TRT binasının arkasında bir yer sözü verdi. Büyük bir balık limanı yapılacak. Söğütlü’de doğalgaz ve enerji hatlarının yapımı, bakımı yapılıyor. Herhangi bir rüzgarda Söğütlü’de elektirikler kesiliyordu. Enerji hatlarına güçlendirme yapılıyor. Bu yenileme çalışmaları ile bu sorun ortadan kalkacak. Tabi bu bakım ve yenileme çalışmaları yapılırken bazı zamanlar ilçemizde elektrik kesintileri olacak. Vatandaşlarımızın en az bir yıl, yaşanacak sıkıntılara biraz katlanması gerekecek. Doğalgaz hattı yapılıyor ilçemize.

ATLETİZM SAHASI YOĞUN KULLANIYOR
Atletizm sahasında bende yürüyorum, koşuyorum. Bazen öğrenciler ile birlikte koşuyorum. Akşamları çok kalabalık oluyor. Saha ilçemiz için bir yaşam merkezi, sağlık merkezi. Atletizm Sahasına giden hasta olmaz. Akşamları da spor yapılması için ışıklar bir süre açık kalıyor. İnsanları spora teşvik ediyor sahamız. Saha, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde kullanıyor.

HAÇKALI BABA’DA DOKTOR EKSİK
Haçkalı Baba Devlet Hastanesi şuanda yeterli ama fakat doktor yönünden biraz eksik var. Sögütlü’de 24 bin resmi nufüsa kayıtlı vatandaş bulunuyor ama resmi olmayan 14 bine yakın öğrenci bulunuyor. Doktorlarımız yeterli olamayabiliyor. Yeni yapılacak olan Şehir Hastenesi, bu sorunu ortadan kaldıracak. Vatandaşımız Kaşüstü’ndeki hastaneye gitmek zorunda kalmayacak. Sağlık sektöründe hizmetlerin gelişeceği bir dönem yaşayacağız. Meclisten geçti proje; 2018’de temeli atılacak. Öğrencilerimizin de ikametgah almasını istiyoruz. İhtiyaçlarımızı resmi rakamlar elimizde olmadığı için belirleyemiyoruz. Bu tarz eksiklerimizi ikametgah alınırsa giderilebilir. Alt yapı sorunları ve hizmet sektörünün geliştirmemiz için çok önemli.

HER YER İNŞAAT ALANI
Söğütlü’nün en büyük sıkıntısı yolları. Nerden baksan her yer şuan inşaat alanı. Yer olarak Mimar Sinan Caddesi’nin yolunun en kısa zamanda tekrar onarılması gerekiyor. Orada bir şehit ailesi var. İçişleri Bakanımız Süleymen Soylu ve Büyükşehir Belediyesi bize söz verdi. En kısa zamanda bu sorunumuzun giderileceğini düşünüyorum. Derelerin ıslahı konusunda birkaç sorunumuz var; bir deremizin ıslahı yapıldı. Soğuksu deresinin de ıslahının yapılmasını istiyoruz. Derelerin ıslahın yapılması her konuda çok önem arz ediyor.

Editör: Haber Merkezi