SONNOKTA YADİGAR AKGÜN - Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Yalı Mahallesi’nde (Faroz) yaşayan 55 yaşındaki Naile Alaca kendisini sokak kedilerine adadı. Kedilerle vakit geçirirken dünyayı unuttuğunu söyleyen Alaca, “Kediler benim her şeyim, ailem, arkadaşım çocuğum gibi en yakın dostlarım onlar. 8 yıldır bu mahallede oturuyorum. Kedilerim yüzünden buradan taşınamıyorum. Kulağım sürekli camda. Bir kedi miyavlaması duysam hemen ilgileniyorum. Onlara bir şey olacak diye korkuyorum” diyor.

ONLAR İÇİN YEMEK TOPLUYOR
Kediler için sürekli yemek topladığını ifade eden kedilerin koruyucu meleği Alaca, “Artan yemek, bayat ekmek, makarna, fasulye gibi kedilerin yiyebileceği her şeyi bir şekilde bulup kedilere vermeye çalışıyorum. Adımı dilenciye çıkaranlar bile var. Hiç bir şey olmasa suyla ekmek ıslatıp yumurtayla birlikte veriyorum. Bazen bakkal bana yardım ediyor sağolsun. Akşamdan sabah kedilere vereceğim yiyeceği planlıyorum, malzemeleri hazırlıyorum ve sabah ilk işim yemeklerinin hazır hale getirmek oluyor” diye konuştu.

MAMA VE İLAÇ YARDIMI BEKLİYOR
Doğanın sadece insanlara ait olmadığını ifade eden Alaca, “Doğada canlılara yaşayabilecekleri alan kalmamış durumda. Çoğu hayvan şiddet görüyor. Bazı mahalleliler kedileri bakıyorum diye beni şikâyet ediyor. Ben asla kedileri bakmaktan, onlarla zaman geçirmekten vazgeçmeyeceğim. Vatandaşlardan isteğim hayvanlara eziyet etmemeleri. Mahallemizde kedi sayısı fazla. Ulaşabildiğim her kediye yardım etmeye çalışıyorum. Maddi imkânım kısıtlı. Duyarlı vatandaşlardan mama, ilaç yardımı bekliyorum” çağrısında bulundu.

Editör: Haber Merkezi