Gelen son dakika bilgisine göre Trabzon. Havalimanı'ndaki yolcular tahliye edilmeye başlandı.

Tahliye nedeninin bomba ihbarı olduğu öğrenildi.

Gelen bilgilere göre Kuveyt-Trabzon seferini yapan J-9313 sefer sayılı Airbus A320 model uçakta ihbar nedeniyle güvenlik önlemleri alındı.

Havalimanı pistinde duran uçağın etrafı güvenlik çemberine alındı. 

Bomba imha ekipleri ve özel harekat uçağa kontrollü bir şekilde ilerlerken çevreye itfaiye ekipleri de konuçlandırıldı..

Yaşananan tahliye ile ilgili açıklamada bulunan Trabzon Havalimanı Müdürü İsa Türkmen "Al Jazeera hava yollarına ait bir uçakta ihbar söz konusu. Bütün dünyada bu ihbar yapıldı. Emniyet için arama tarama yapacağız." ifadelerini kullandı.


Bu sabah Kuveyt'ten havalanan Cezire Havayolları'na ait uçak, Trabzon semalarındayken gelen bomba ihbarı üzerine Trabzon Havalimanı'na acil iniş yaptı. Özel Harekat Polisi inceleme başlatırken, havalimanı geçici olarak uçuşa kapatıldı. Tek tek üst araması yapılarak uçaktan tahliye edilen yolcular havalimanı içine alınırken, yolcuların bagajları da mobil x-ray'den geçirilerek kontrol ediliyor. Bomba imha ekiplerinin ise uçakta aramaları sürüyor.

*************

Kuveyt'ten havalanan ve bomba ihbarı üzerine Trabzon Havalimanı'na bugün öğle saatlerinde acil iniş yapan Cezire Havayolları'na ait uçak nedeniyle hava trafiğine kapatılan pist yeniden uçuşlara açıldı.
Bu sabah Kuveyt'ten havalanan Cezire Havayolları'na ait uçak, Trabzon semalarındayken gelen bomba ihbarı üzerine Trabzon Havalimanı'na acil iniş yaptı. Özel Harekat Polisi inceleme başlatırken, havalimanı geçici olarak uçuşa kapatıldı. Tek tek üst araması yapılarak uçaktan tahliye edilen yolcular havalimanı içine alınırken, yolcuların bagajları da mobil x-ray'den geçirilerek kontrol edildi. Bomba imha ekiplerinin uçakta yaptıkları aramalarda şuana kadar bir patlayıcıya rastlanılmazken, uçuşa kapatılan pist ise hava trafiğine yeniden açıldı.

Editör: Haber Merkezi