SONNOKTA BERKANT PARLAK - Trabzon’un merkezinde bulunan tarihî Zeytinlik yokuşu turizmle buluşacağı günü bekliyor. Trabzon Müzesi olarak işlev gören Kostaki Konağı’yla birlikte devamında Sanatevi’yle başlayan ve Nemlizade Konağı’nı da içinde bulunduran tarihî yapıların yer aldığı yokuşta bir turizm güzergâhı, kente önemli katkı sağlayacak nitelikte. Yokuşun bitiminde Kızlar Manastırı ve devamında Boztepe yer alıyor.

MASAYA YATIRILMIŞTI
Konuyla ilgili Sonnokta’nın sorularını yanıtlayan Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkan Yardımcısı Ali Şahin, söz konusu güzergâhın turizmciler tarafından 4 yıl önceki bir toplantıda gündeme geldiğini ve tartışıldığını söyledi. Projenin kapsamlı olacağından üzerine gidilmediğini kaydedVen Şahin, “Projelendirildiği takdirde Trabzon’a önemli katkıları olacak bir güzergâh” dedi.

Tarihİ doku içerisinde turistlere yönelik işletmelerin faaliyete geçirilerek kent içindeki yoğunluğun biraz daha açılması sağlanacak. Projenin Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi’nce ele alınması bekleniyor.

NEMLİZADE KONAĞI

Editör: Haber Merkezi