Selahattin Özcan - Sonnokta

İYİ YÖNETİLMİYOR
25-26. Dönem CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ekonomi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Ekonomide büyük sorun olduğunu belirten Pekşen şunları söyledi: “Dünyada matematiğin kuralları belli. Ben bu kuralları kabul etmiyorum ve değiştiriyorum diyorsanız ortada bir sorun var demektir, bu sorun çözülmelidir. Ekonomi iyi yönetilmiyor.”

SEÇİM AŞAMASINDAYIZ
“Bu ekonomik modelin dünyada uygulandığı ülkelerde büyük sıkıntılar yaşanmıştır. Tarımda dahi ihtiyaçlarımız üretilmiyor ve el kapılarına muhtacız. Bu ay raporlara göre şirketlerde kapanma oranı yüzde 145 olmuş durumda. Birçok sektörde piyasa çöktü. Şu anda, dünyadaki gelişmeler değerlendirildiğinde Türkiye seçim aşamasındadır.”

YENİDEN İNŞA EDİLMELİ
“Bu sıkıntıdan kurtulmanın reçetesi belli; hukuku, ekonomik düzeni, adaleti yeniden inşa etmeliyiz. Ya da daha ağır bir sürecin içerisine sürüklenmeyi göze alacağız. Nüfusun yüzde 54’ü, 30 yaşın altında olan bir ülkede açlığa mahkûm seçmenden sadece dram çıkar. Bunun ağır bir drama dönüşmesi de sosyolojik olarak geri dönülmez sürece mal olur.”

Editör: Haber Merkezi