SONNOKTA MERVE ALTUNCU - Koronavirüs salgını ile mücadelede seferberlik devam ederken uzmanlar sosyal mesafe uyarısı yapmayı sürdürüyor. Trabzon şehir içinde ise, özellikle dolmuşlarda sosyal mesafenin korunmaması tepki çekiyor.

Dolmuş esnafı eldiven kullanıp diğer hijyenik önlemleri almış olsa da araçlarda yolcuların yan yana oturması salgının yayılmasına davetiye çıkartıyor. Yetkililerden bu konunun önüne geçmek için adım atılması isteniyor.

EVDE KALDILAR AMA…
65 yaş üstü vatandaşlar için de sosyal mesafe uyarısı geldi. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge gereği 65 yaş üstü ve ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ikametlerinden dışarı çıkmaları sınırlandırılmıştı.

Konu ile ilgili paylaşımda bulunan Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, “65 yaş üstü insanlar evde kalacaklar. Şimdi onlara ziyarete gidilmemesi de önemli. Virüsü onlara taşımayalım. Sizler de evde kalın” ifadelerini kullandı.

KIZILAY UYARDI
Kızılay'dan da sosyal mesafenin koronavirüsle mücadele kapsamında ne kadar önemli olduğuna dair paylaşım yapıldı. Koronavirüs uyarısında, “Enfekte olan biri tedbir almazsa 406 kişiye, daha dikkatli davranarak sosyal mesafeyi azaltırsa sadece 2.5 kişiye virüs bulaştırır” ifadelerine yer verildi.

Trabzon’da bazı vatandaşların “Evde Kal” çağrısına uymayıp yürüyüşe çıktığı gözlemlendi.

Editör: Haber Merkezi