Trabzon’da siyasi partilerin milletvekili adayları partilerine Trabzon’dan en yüksek oyu kazandırmak için harıl harıl çalışmalarını sürdürüyorlar.

Gece gündüz demeden vatandaşlarla bir araya geliyor onların taleplerini ve sorunlarını dinliyorlar, desteklerini istiyorlar.

Dileğimiz o ki vatandaşlarımızın mantıklı ve şehrin menfaati için milletvekili adaylarına ilettikleri sorunlar, tespitler kulak arkası edilmez de ilgili mercilere iletilir.

Şöyle ki seçimler bittikten sonra vatandaşlarımızdan sıkça duyuyoruz; “Vekillerimiz aday olduklarında bizden oy istemeye gelince şehrimizin bazı sorunlarını onlara iletiyoruz; vekillerimizde çözebileceklerini, ilgili makamlara ileteceklerini söylüyor ancak seçim bitince her ne hikmetse şehrimizde aynı sıkıntıları yaşamaya devam ediyoruz” diyerek sitemlerini dile getiriyor.

Elbette vekil adaylarımızın iyi niyetinden şüphemiz yok.

Ancak vatandaşlarımız bu serzenişlerinde çok da haksız sayılmaz. Çünkü şehrimize baktığımızda aynı sorunlarla boğuştuğumuzu görebiliyoruz.

Daha önce gazetemizin bu sütunlarında defalarca bu sorunları dile getirdiğimiz için aynı sorunları tek tek saymaya gerek yok.

Kısacası vatandaşlar, tüm siyasi partilerin vekil adaylarından istedikleri şu ki seçimden sonra şehrin sorunlarının çözümü noktasında vekillerimizin de işin bir ucundan tutmalarıdır.

Seçimden önce ‘Yapacağız, çözeceğiz’ deyip de seçimden sonra bu taleplerin rafa kaldırılmasını kimse istemiyor.

Bu arada şunu vurgulamadan da geçemeyeceğim, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun  önderliğinde AK Parti Trabzon Milletvekilleri, 7 Haziran’dan bu tarihe kadar önemli hizmetlerin hayata geçirilmesinde önemli rol oynadıklarının da altını çizmek isterim.

Trabzon-Erzincan Demiryolu, Yatırım Adası, Şehir Hastanesi, İkinci Devlet Üniversitesi, her ne kadar özel sektör yapacak olsa da Mobilya Kent Projesi’nin onaylanmasında tüm vekillerimizin imzası var.

Bunları söylemezsek vekillerimize de haksızlık yapmış oluruz. Bu yüzden şehrimizin tüm vekillerine teşekkür ediyoruz.

Nasıl ki şehrimizde mega projelerin onaylanmasında tüm vekillerimizin çabası, gayreti varsa şehir içinde kangrene dönmüş sorunların çözümünde de aynı gayreti göstermelerini istiyoruz.

Bu arada 24 Haziran’a sayılı günler kala AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP ve Saadet Partisi’nin milletvekili adayları da seçim çalışmalarını en üst seviyeye çıkardı.

Trabzon’da en yüksek sayıda vekil sayısına ulaşabilmek için gece gündüz demeden partilerine destek istiyorlar.

Vatandaşların karşısına çıkıp yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını anlatıyorlar.

Ancak bir durum dikkatlerimizden kaçmıyor.

Vekil adaylarımızın seçim vaadi yok.

AK Partili vekil adaylarımız hep bundan önce yapılanları ve onaylanan mega projeleri anlatıyorlar.

Elbette ortada bir başarı varsa bu ön plana çıkarılmalı vatandaşa anlatılmalı.

Bu onların en doğal hakkı.

Yalnız şu bir gerçek ki vatandaş artık yeni projeler duymak istiyor.

Şehir içindeki sorunların çözüme kavuşturulması noktasında projelerin geliştirilmesini istiyor.

Mega projeler, hükümetin desteği ile zaten hayata geçiriliyor.

Bir de bizim proje üretip projeleri Ankara’ya taşımamız gerekiyor.

CHP, İYİ Parti, MHP ve Saadet Partisinin vekil adayları ise sürekli olarak iktidar partisi AK Parti’yi ve onların temsilcilerini eleştiriyor.

Yalnız seçim vaadi neredeyse onlardan da hiç duymadık.

Yani sözün özü şu ki şehir adına ortaya koyulan bir proje yok.

Tüm milletvekili adaylarımızın biraz da bu konuya önem vermeleri gerektiğine inanıyorum.