SONNOKTA MERYEM AKGÜN - Maçka’da Sümela Manastırı’nın yaklaşık 2 yıldır kapalı kalacağı ve 2019’da açılacak olmasına gerekçe olarak da can güvenliğini tehlikeye sokan kayaların düşürülme çalışmaları gösterilmesi vatandaş nezdinde çeşitli söylentilere neden oldu. Öyle ki gazetemizi arayarak bilgi paylaşımında bulunan bir vatandaş, “Mevcut kilisenin arkasında gizli kiliselerin olduğu ve bu kiliselerin içinde hazine olduğu konuşuluyor. Geçiş kapılarının ise fresklerle kapatıldığı söyleniyor” dedi.

BİR GRUP DEFİNECİ YAKALANDI
Belki şehir efsanesi belki gerçek ama görünün o ki bu durum definecilerin iştahını kabartmış durumda. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre, Trabzon’da 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik’i şehit eden hainleri arayan jandarma ekipleri, bölgede bir grup defineciyi suçüstü yakaladı. Bölgede kazı yapmak istediği belirlenen defineciler hakkında adli soruşturma başlatıldı. Defineciler hakkında adli soruşturma sürüyor.

KİM NASIL GİRSİN KAZI YAPSIN?
Bölgedeki söylentileri kendisine aktardığımız Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, “Bu söylentiler asılsızdır. Böyle bir şeyin mümkünatı yok. Sümela Manastırı etrafında geniş güvenlik önlemi var, kim, nasıl girsin ve kazı yapsın? Tamamen spekülasyon. Sayın Valimiz Yücel Yavuz ile birlikte Sümela Manastırı’nda yapılan çalışmalar hakkında en kısa sürede detaylı bir açıklama yapacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi