Trabzon’un Ortahisar İlçesi Zağnos Vadisi içinde bulunan İçkale’de yapılacak Arkeolojik Kazı için protokol imzalandı.

Protokol töreninde bulunan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Sümela'ya 1.5 ayda 80 bin ziyaretçi geldiğini ifade ederek, “Bugün çok önemli tarihi ana şahitlik ediyoruz. Biz biliyoruz, inanıyoruz ki, büyük devletler, büyük milletler tarihine, geçmişine sahip çıkmak durumundadır. 

Bugün burada biz Anadolu’muzun her bir karış toprağında medeniyet fışkıran bu coğrafyada, Trabzon şehrimizde ilk kazmayı biraz sonra hep birlikte vuracağız. 

Belki Trabzon’un tarihi yeniden yazılacak. Bizim bildiğimiz 4 bin yıllık geçmişine dayanan bu tarih şehri, belki yeni bu kazıların da ortaya çıkacak sonuçla, ben inanıyorum ki çok daha geri dönük ışık tutacak eserler ortaya çıkacak. 

Burası, medeniyet, imparatorluk şehri. Surların içerisinde restorasyonu yapılan tarihi evleriyle, bizim devam eden tarihi hükümet konağı restorasyonu ile Trabzon merkezinde kalbinde önemli tarihi alanı önümüzdeki süreçte, çok daha iyi şekilde hizmete sunmuş olacağız. 

Süreç yönetimini Sümela’da da güzel şekilde gerçekleştirdik. Sümela’nın geldiği noktada, ortak aklı ön plana çıkaran koordinasyon ile bugün mahcup olmayacağımız, gelenlerin ziyaretçilerin gayet güzel şekilde hizmet aldığı alana dönüştürdük. 

1,5 ayda Sümela’ya gelen ziyaretçi sayısı 80 bini geçti. Günlük takip ediyorum. Günlük ortalama bin 600, civarında ziyaretçimiz var.  Bu devam eden kazılar, ortaya çıkan tarihi bulgularla burada açık hava müzesi oluşturursak çok güzel bir destinasyon olarak hizmet vermiş olacak” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi