SON NOKTA / ÖZEL HABER - Geçici süreyle ve kısmi bölümleri açılmasına rağmen bölgenin en fazla turist çeken merkezi Sümela Manastırı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hizmeti olan Türkiye Kültür Portalı'nda da rekor kırdı. 

Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden biri olan ve 22 Eylül 2015 tarihinde restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılan Sümela Manastırı’nda restorasyon çalışmaları son etaba girildi. Yaklaşık 5 yıldır restorasyon çalışmaları yapılan Sümela Manastırı, belirli zamanlarda ve kısmi bölümleri açılarak ziyareçilerini ağırlıyordu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nce teleferik projesi yapılmak istenen tarihi Sümela Manastırı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hizmeti olan Türkiye Kültür Portalı'nda rekor ziyaretçiye ulaştı.

Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, bakanlığın tanıtım uygulamalarından biri olan Türkiye Kültür Portalı'nı 2020 yılında 8,3 milyon kullanıcı ziyaret ederken, portalda 14,2 milyon sayfa görüntülemesi gerçekleşti. Portalda kayıtlı yaklaşık 124 bin içerik arasında Sümela Manastırı, 'Gezilecek Yerler' kategorisinde 74.268 sayfa görüntülemesiyle en çok ziyaretçi alan içerik olma rekorunu kırdı. 

Editör: Haber Merkezi