Türkiye’nin önemli tarihi ve turistik mekanlarından Sümela Manastırı’nda, 4 yıldır süren restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılırken, manastıra inşa edilmesi planlanan teleferik için ihaleye çıkacağı, yapım çalışmalarına ise Mart ayında başlanacağı belirtildi.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, binlerce turistin ziyaret ettiği manastıra kolay ulaşımın sağlanacağı projenin ihale ve yapım aşamasına gelmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, “İnanıyorum ki Sümela Manastırı'na teleferik yapıldığında turist sayısı katbekat artacaktır” dedi. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ise yapılacak teleferikle Sümela Manastırı’nda güzel bir seyir alanı oluşacağını ve ulaşımda yaşanan sıkıntıların da önüne geçileceğini söyledi.

Koçhan, "Projenin yakın takipçisiyiz. Trabzon'un en önemli turizm ilçesi olan Maçka'da tüm dünyaca ünlü Sümela Manastırı'nda binlerce turisti ağırlıyoruz. Bizim vadettiğimiz projeler arasında olan teleferik projesinin ihale aşamasına gelmesinden mutluluk duyuyoruz. İnanıyorum ki Sümela Manastırı'na teleferik yapıldığında turist sayısı katbekat artacaktır. Yapılan çalışmaları yakından takip ediyor ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

(DHA)

Editör: Haber Merkezi