Merve  ALTUNCU - Karadenizdesonnokta 


GÜNCEL TARİH 1 MAYIS
TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, Sümela Manastırı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kantarcı: “1 Kasım 2021’de bir gün öncesinden bile haber verilmeden ansızın ziyarete kapatılan Sümela Manastırı’nın ziyarete açılma tarihi 31 Ocak 2022 olarak duyurulmuştu. Önce Mart, daha sonra Nisan’a ötelenen açılma tarihi son olarak 1 Mayıs 2022 olarak güncellendi.”

ÇALIŞMA TAMAMLANMALI
“Kapalı kaldığı süre zarfında gerekli çalışmaların tamamlanamadığı ifade ediliyor. Mart ayında kar yağışı ve buzlanmalar devam etti, yine çalışma yapılmadı. Önümüzde Ramazan Bayramı’na bir aylık süre var, bu süre çok ama çok iyi değerlendirilip çalışmalar tamamlanmalı. Sonbahar ve kışın kapalı kalan manastır, Nevruz dönemindeki yoğun turizm hareketliliğinde de kapalı kaldı.”

MUTLAKA AÇILMALI
“Bölgemizdeki acentaların yanı sıra, yurt içi ve yurt dışından seyahat acentaları bu belirsizlikten rahatsız. Çünkü geçmişte birçok kez mağdur ve müşterilerine karşı mahcup oldular. Emin olmak için Ramazan Bayramı’nda ziyarete açılıp açılmayacağını ve devamında açık kalıp kalmayacağını soruyorlar. Sümela Manastırı’nın bayramda mutlaka ziyarete açılması gerekmektedir.”


 

Editör: Haber Merkezi