1904’TE YAPILMIŞ

Trabzon’un en gözde tarihi binalarından birisi daha kaderine terk edilmiş durumda. 1904 yılında yapılan ve içerisinde kültürel değerler yaşatan yapı 1944’ten itibaren Trabzon PTT Başmüdürlük binası olarak hizmet vermeye başladı ve 1963 yılında Kültür Varlığı olarak tescil edildi. Bina hâlihazırda PTT Genel Müdürlüğü’ne ait şekilde kültür ve turizme hizmet edeceği günü bekliyor.

ŞEHRE KAZANDIRILMALI

Binanın zemin katının tavanında yer alan el işi süslemeleri özgünlüğünü korumasına rağmen, nemden ve yapının atıl kalmasından dolayı boyaları dökülmüş durumda. Yapının zemin katındaki duvarda kilitli bir çelik kasa da bulunmakta. Tarihi binanın restore edilerek hak ettiği şekilde şehre kazandırılması bekleniyor.

RET CEVABI ALMIŞ

Tarihi yapının restore çalışmaları kapsamında, müellif firma tarafından Şubat 2021 tarihinde Koruma Kurul gündemine sunulmak üzere proje tamamlanmış olmasına rağmen defalarca ret cevabı alındığı öğrenildi. Ret gören projenin hayata geçmesi durumunda, kültür ve turizme hizmet etmesi adına binada sanat galerisi planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi