Türk Deniz Kuvvetlerinin Doğu Karadeniz’de konuşlanması ve lojistik ihtiyaçlarını karşılamasına yönelik kurulan ve kullanılmaya sunulan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na tahsis edilen ve Deniz Kuvvetleri’ne teslim edilen Sürmene Yeniçam Tersanesi ilk misafirini 20 Şubat günü saat 11.00’da TCG FATİH (F 242) Firkateynini ağırlayacak. Savaş gemilerinin bundan böyle sadece Deniz Kuvvetleri 9. Deniz Üssü Sürmene Yeniçam Limanı’na demir atacakları belirtildi.

ÜSTÜN’DEN KOMUTANA ZİYARET
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün İlce Kaymakamı Mehmet Alper Çığ ile birlikte Dz. Kd. Alb. Bünyamin Dayıoğlu’nu ziyaret ettiler. Ziyaret anısına Belediye Başkanı Üstün ve İlçe Kaymakamına Dz. Kd. Albay Bünyamin Dayıoğlu birer plaket taktim etti. Heyet, Sürmene Yeniçam Deniz üssü ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. İlk kez 1987 yılında denize indirilen Fatih Firkateyni, 1988 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı hizmetine girdi. TCG F 242 firkateyninde Deniz Yarbay Levent Barbak komutasında, 1 helikopter, 21 subay, 96 astsubay, 9 uzman erbaş ve 59 erbaş/er görev yapıyor.


Sürmene 9. Deniz Üssü tam kurulduğunda 400 Asker, 200 Subay ve personelle bölgenin kalkınması ve istihdamı için 600 personelle en büyüğü olacak

Editör: Haber Merkezi