SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Türk Eğitim Vakfı Onursal Başkanı ve Trabzon’un eski belediye başkanlarından Hasan Melek, Trabzon’da yapılması gereken demiryolunun Atatürk’ün de hayali olduğunu belirterek “Şehrin yönetenleri İpekyolu’nun liman kenti Trabzon’u eski günlerine kavuşturmalıdır. Toplum yararı neyi gerektiriyorsa herkes buna uymalıdır.” diye konuştu.

ÇARE GÜNEY ÇEVRE YOLU
Trabzon’un mevcut yol ağının ihtiyaçları karşılamada yetersiz olduğu değerlendirmesinde bulunan Başkan Melek, “Çözüm Güney Çevre Yolu’dur. Trabzon hala şehirlerarası trafiği şehrin dışına taşıyamamıştır. Sahil yolu da artık ihtiyacı karşılamıyor. Çevre iller bizi fersah fersah geçti. Trabzon yaya kaldı.” şeklinde konuştu.

ÇİRKİNLİK ABİDESİYDİ
Demiryolunun Trabzon’un gelişmesi bakımından son derece önemli olduğunu aktaran Melek, “Bu gerçeği görmezden gelemeyiz. İyi bir yönetimle çözülemeyecek bir sorun yoktur” dedi. Moloz’daki Reşadiye Kavşağı’nın yıkım kararını da değerlendiren Melek, “Tam bir çirkinlik abidesiydi. Elbette ki bir an önce yıkılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi