Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından düzenlenen ''2017 Başarılı Gazeteciler Yarışması'' sonuçlandı, ödül alanlar belli oldu.

TGC Başkanı Yusuf Turgut, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte TGC'de düzenlediği basın toplantısında, yarışma kapsamında 61 eserin jüri üyelerince titizlikle incelendiğini söylendi.

SONNOKTA'YA 4 ÖDÜL
Yarışmada kurumumuz adına; Güncel Yazı dalında Ali Yahya Öztürk, Gazete-Dergi Haber Başarı dalında Hüseyin Terzi, Mizampaj dalında İlayda Albayrak ve eski mesai arkadaşlarımızdan Ali Osman Yürük Gazete Dergi Araştırma-İnceleme-Dosya Haber dalında ödüle layik görüldü.

YÖNETİM KURULUNUN ÖDÜLLERİ
ZİYAD NEMLİ BÜYÜK ÖDÜLÜ : ŞENOL KAZANCI(ANADOLU AJANSI GENEL MÜDÜRÜ)

Turgut, TGC'nin kurucu başkanı merhum Ziyad Nemli adına düzenlenen ''Ziyad Nemli Büyük Ödülü''nün Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı'ya verildiğini belirtti.

ŞENOL KAZANCI KİMDİR?
1975 doğumlu olan Şenol Kazancı Trabzon’un Yomra ilçesindendir. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olan Kazancı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 2009 yılında 32 yaşındayken TV NET'in Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilen Kazancı, 2011 yılına kadar aynı zamanda Yeni Şafak Gazetesi'nde de yazarlık yaptı.

Kazancı, 2011 yılında Başbakanlık Başdanışmanlık görevine atandı. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirilen Kazancı ardından da Anadolu Ajansı Genel müdürü oldu. Genel Müdür olmasının ardından Anadolu Ajansı hem yurt içinde hem de yurt dışında sürekli olarak büyüdü ve etkin hale geldi. Özellikle Afrin operasyonunda A.A muhabir ve kameramanlarıyla cephede yer aldı. Özel haberleriyle  öncü oldu. İngilizce ve Almanca bilen Şenol Kazancı evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

SANAT ÖDÜLÜ:  ALİ EYÜBOĞLU

Ali Eyüboğlu, 7 Mayıs 1961 tarihinde Trabzon, Vakfıkebir ilçesinin Ballı Köyü’nde doğdu. İlkokulu Ballı Köyü’nde, ortaokul ve liseyi Vakfıkebir’de okudu. Üniversitede Mimarlık fakültesinden ayrıldı.

1979 yılında Karadeniz gazetesinin açtığı sınavla gazeteciliğe başladı. 1983 yılında magazin gazeteciliğine geçti. Ardından Güneş, Bulvar ve Tercüman gazetelerinde muhabirlik yaptı.

1991 yılının Ağustos ayında Milliyet Gazetesinde çalışmaya başladı. Önce Türkiye’yi dolaşıp “İl İl Türkiye Ansiklopedisi”nin fotoğraflarını çekti. 1992 yılının başında Milliyet gazetesinin Magazin Servisi’nde muhabirliğe başladı. Milliyet gazetesinde yıllarca muhabir ve şef yardımcısı olarak çalıştı. 2003 yılında Milliyet gazetesi Magazin Müdürü oldu. 21 Ekim 2008 tarihine kadar Milliyet gazetesinde Magazin Müdürü oldu.

2008 yılında Magazin Gazetecileri Derneği tarafından “Yaşam Boyu Meslek Onur Ödülü”ne layık görüldü. “En Güvenilen Magazin Yazarı” oldu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası üyelerince 2012′de “En Beğenilen Magazin Yazarı” seçildi.

Ali Eyüboğlu sanat camiasının Ali Abisi olarak bilinir ve babacan yaklaşımıyla camiada bir gazeteci değil dost arkadaş ağabey hüviyetindedir.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİ
KEBİR SÜT

Trabzon Vakfıkebir’de Karadeniz ailesinin küçük bir imalathane ile başladığı Süt ve Süt ürünleri firması son 10 yılda Türkiye’nin dört bir yanına yayıldı. Kalite ile birlikte Bölgenin ve Türkiye’nin en önemli markalarından birisi oldu. Markayı güçlendirme adına yaygın Tv ve gazetelerde yaptığı reklam kampanyalarında yerel basını da ciddi manada destekledi. Kebir Süt’e jüri özel ödülünü veriyoruz

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ
Ömer Yıldız ve arkadaşları Maçka’dan bir vakıfla çıktıkları yolda inanılmazı başardılar. Ankara’nın doğusundaki tek Vakıf  Üniversitesini kurdular ve bugün 10 bine yakın öğrencisi ile birlikte kafkaslara kadar uzanan eğitim yuvası haline getirdiler. Avrasya üniversitesi Pelitli, Yalıncak ve Yomra kampüsleriyle birlikte büyümeye devam ediyor ve önümüzdeki süreçte de Hukuk Fakültesi ile Tıp Fakültesini almayı hedefliyorlar. Bu ödül onlara mücadelelerinde ışık tutacaktır.

SPOR ÖDÜLLERİ : YUSUF YAZICI - ABDULKADİR ÖMÜR
Yusuf  Yazıcı ve Abdülkadir Ömür. Trabzonspor’un son maçına da damga vuran isimler. Onlara bu ödülü vermemizin sebebi Trabzonspor’un geleceğine ve alt yapısına yönelik bir farkındalık yaratmak ve alt yapıya dikkat çekmektir. Gelecekteki dünya yıldızı olacak Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir Ömür’ü yetiştiren Sadi Tekelioğlu’nu da burada  anarak onları kutluyor ve bu ödülün iki genç yıldız adayını , daha da azimli hali getirerek uzun yıllar Trabzonspor’a hizmet vermelerini sağlamalarını umuyoruz.

HİZMET ÖDÜLLERİ
Üyeler arasından Gazetecilik mesleğine 20 yıl hizmet vermiş olanlar arasından seçilerek verilir.

MEHMET BAYRAKTAR(TRT Eski Radyo Müdürü)

ÖMER OLCAY(Duayen Gazeteci)

NEVZAT YILMAZ(Cemiyet Başkan Yardımcımız)

ZAFER SEL(Anadolu Ajansı Bölge Müdürü)

NURGÜL GÜNAYDIN(Günebakış Gazetesi Spor Editörü)

CANAN KALAYCI(TGC Yönetim Kurulu Üyesi)

BEKİR SARI(Karadeniz Gazetesi Editörü)

ÖNER SEVEN( İhlas Haber Ajansı Trabzon Müdürü)

TACETTİN ÇEBİ(TAKAGazetesi Ankara Temsilcisi)

RAHMAN TURAN(Günebakış Gazetesi Spor Müdürü)

AHMET KÜLEKÇİ(TGC Denetleme Kurulu Üyesi-Kardeşlik

AHMET YOLOĞLU (Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı)

Projesinin Mimarı)

YARIŞMADA ÖDÜLE ALMAYA HAK KAZANAN ESERLER ŞÖYLE
Yarışmaya katılan 61 eser, TGC yönetim kurulu içinden secilen jüri tarafından 3 aşamalı puanlama sistemi ile dereceye giren eserleri seçti.Ödül almaya hak kazanan eserleri Jüri Başkanı yönetim kurulu üyesi Osman Şişko açıkladı.

Gazete-Dergi Haber Başarı Ödülü: Birinci-Hüseyin Terzi (Karadeniz'de Sonnokta), ikinci-Sonay Çaluk (Taka Gazetesi)

İnternet Haber Başarı Ödülü: Samet Emirzeoğlu (61saat.com)

TV Haber Başarı Ödülü: Birinci-Ahmet Çağlar Yıldırım (ATV - A Haber), İkinci-Sina Sevinç (Çay TV)

Gazete-Dergi-İnternet Spor Haberleri Başarı Ödülü: Birinci-Tahsincan Deveci (Taka Gazetesi), ikinci-Hasan Tüncel (61saat.com)

Gazete Dergi Araştırma-İnceleme-Dosya Haber: Birinci-Şükrü Üçüncü (Haber61), ikinci-Ali Osman Yürük (Karadeniz'de Sonnokta)

TV Araştırma-İnceleme-Dosya Haber: Birinci-Fatih Doğan (TRT)

Gazete Dergi Röportaj: Birinci-Kemal Bektaş (Karadeniz Gazetesi), ikinci-Fatma Yavuz (Kuzey Ekspres Gazetesi)

TV Röportaj: Birinci-Okan Çıtlak (Haber61), ikinci-Erhan Esaspehlivan (61saat.com)

Radyo Röportaj: Birinci-Nagihan Demir-Cemal Çolak (Radyo Aktif)

Güncel Yazı: Birinci-Elif Çavuş (HaberCUK), ikinci-Ali Yahya Öztürk (Karadeniz'de Sonnokta)

Spor Yazısı: Birinci-Levent Tan (Haber61.net)

Haber Fotoğrafı: Birinci-Selçuk Başar (DHA), ikinci-Fatih Turan (DHA)

Spor Fotoğrafı: Birinci-Yunus Mermertaş (Karadeniz Gazetesi), ikinci-Yusuf Arslan (Karadeniz Gazetesi)

Mizampaj: Birinci-Elif Yasmin Aydoğan (Karadeniz Gazetesi), ikinci-İlayda Albayrak (Karadeniz'de Son Nokta)

Karikatür: Birinci-Tamer Küçük (Kuzey Ekspres Gazetesi)

Radyo-TV Haber Programı-Sunum: Birinci-Arslan Kar (Çay TV), ikinci-Zeynep Ülkü Yıldırım (TRT)

Haber Görüntüsü: Birinci-Ozan Köse (İHA), ikinci-Duygu Avunduk (AA)

Editör: Haber Merkezi