Trabzon büyükşehir belediyesi mart ayı meclis toplantıları bugün sona erdi. Başkan Vekili Atilla Ataman'ın başkanlık ettiği toplantıların 5. gününde Eğitim Kültür gençlik ve spor komisyonundan gelen 1 madde, Plan ve bütçe komisyonundan gelen 2 madde ve imar ve bayındırlık komisyonundan gelen 6 madde görüşülerek karara bağlandı. 

Ortahisar Belediyesi projesi olan  ve 60 hektar alan üzerine kurulacak olan Mağmat projesi meclis gündemine geldi.  Kendi seçim vaatleri arasında yer alan proje için etap etap yapılacağını ve yatırımcı beklendiğini belirten Başkan Ahmet Metin Genç, "Her yaş grubuna ait etkinlik alanlarının olacağı,  hobi bahçeleri gibi serbest etkinlik alanları gibi detaylarla projelendirilen, o yöre insanımızın teklifleri - ki bu projeyi hazırlarken şehirde ki STK örgütleri ile teknik olarak istişare bulunduk-  O yöre halkımızın ürünlerinin pazarlanması ve öğretisinin yapılacağı alanı 1. Etap olarak planladık.

2. etap 70 metre karelik alanda küçük kasaba şeklinde yerli ve yabancı turistlerin konaklaması için düşünüldü.  İlk 2 yılımız yatırımın uygulamaya geçiş tahsis süresini dolması nedeniyle 2. Tahsis talebimizi bakanlığa sunduk ve onaylandı. Büyük proje olması hasebiyle yatırımcı bekliyoruz.  

İl Koordinasyon Kurulunda, hepsine bilgisine sunduğum gibi şehrimizin İçişleri Bakanına bir dosya olarak sundum. Turizm Bakanına da şehrimizi ziyaretinde dosya olarak sundum, yatırımını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Projeye daha önce körfez ülkelerinden iki yatırımcının talip olduğunu belirten Genç, bu girişimlerin pandemi nedeniyle ötelendiğini belirtti. 

Genç ayrıca projenin maliyetinin kabaca 200 milyon TL'nin üzerinde, 30 Milyon Dolar civarında olduğunu ancak bunun kesinleşmiş maliyet olmadığını, etap etap yapılması bakımından ve ayrıca bir birinden farklı içerikleri olması dolayısıyla yapım süresinin de ona göre şekilleneceğini söyledi.

(Haber61)

Editör: Haber Merkezi