Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın ve beraberindeki heyet Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i makamlarında ziyaret ederek hayata geçirilmeye çalışılan Proje hakkında bilgilendirme yaptılar.

Trabzon Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ortahisar Belediye Başkanına yapılan ziyaretlerde Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın şunları ifade etti: “Perşembe ilçemizin Bekirli Mahallesinde bulunan bu kimsesizlerin kimsesi olan öncelikle Bekirli Mahalle’mizin kadirşinas insanlarına teşekkür ediyorum. Bu tarihi mezarlığı kendi ebeveynlerinin mezarı gibi korumuşlar.”

TEŞEKKÜR EDİYORUM
“Bunlara yardım eden kucak açan yataklarının yüzlerini çarşaflarını kefen yaparak defin yapan Merhum Fatma Aydın ve Hasibe Aydın ninelerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu örnek davranış geçmişten geleceğe taşınmalı bu da artık yerel yönetimlerin yani bizim görevimiz. Burada yapılacakları biz özetle projelendirerek ilgili taraflara bildirdik. Bu tarihi gerçeği ortağa çıkarmamızda bizlerin dikkatini çeken çaba sarf eden Tarihçi Yazarlar Hikmet Pala, Naim Güney ve Öğretim görevlisi İbrahim Dizman’a da ayrıca teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi