Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, Koronavirüs pandemisi nedeniyle açık olduğu halde, işleri düşen kendi kiracılarından yüzde 50 indirimli kira alacak.  

Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarını kapsayan kira indirimi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi. Kiralarını ödeyen işletmelerden, ödedikleri miktar ise sonraki aylara mahsup edileceği ifade edildi.  

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı Toplantılarının 4. bileşimi bugün yapıldı. Başkan Vekili Atilla Ataman’ın başkanlığında toplanan Belediye Meclisinde Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen 4, İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 5 madde müzakere edildi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde, Koronavirüs Salgını nedeniyle işleri büyük oranda düşen belediyenin kendi kiracılarından alınacak kira bedelinde yapılacak indirim görüşüldü. 

Plan ve Bütçe Komisyonu indirimin yüzde 50 oranında olacağını ifade ederken, Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarına kapsayacak kaydedildi. Belediyeye kiralarını peşin ödeyen kiracıların ise ödedikleri oranda bir sonraki döneme mahsup edildiği kaydedildi.

Madde, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.  CHP Grup başkanvekili Turgay Şahin, “Sahadayız, esnafın içindeyiz. Vatandaşlar şunu diyor. Biz Belediyenin kiracısıyız. Zaten çalışma saatleri 8 - 10 gün düştü. İş ve müşteri kaybı var. Yapılması gereken doğru. Pandemide herkes vatandaşına, esnafına sahip çıkması lazım” dedi.

Yüzde 80 iş kaybı olan ile yüzde 50 iş kaybı olana aynı indirimi yapıyoruz. Bir önceki yılın ayına göre gelir kaybı ile gelir kaybı oranında indirim yapalım. Yüzde 80 galeri kaybı varsa, yüzde 80, yüzde 50 varsa yüzde 50 indirim yapalım.
 

Editör: Haber Merkezi