Trazon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, "Reddedilen bu itirazlara karşı yapabileceğimiz yasal yol, hukuka gitmek olacak. Bizde Şehir Plancıları Odası olarak, Trabzon İdare Mahkemesine, İmar Planlarının iptal edilmesi için dava açtık” dedi. 

Tünel Projesinin, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından İmar Planlarına işlenmemesi için gerekçeleri ile birlikte itirazları, belediye gönderdiklerini hatırlatan Şen, “Yaklaşık 4-5 aydan beri üzerinde konuştuğumuz, görüşlerimizi ve bilimsel yaklaşılarımızı aktardığımız; yapılmamasını söylediğimiz ve çözüm önerilerini de kısmen sunduğumuz Kemerkaya Mahallesinden tünel şeklinde geçecek olan karayolu güzergahına yönelik imar planı kararlarına yaptığımız itirazlar belediye meclis toplantısında red edilmişti.  Akabinde, Bizde bu yol güzergahı ile ilgili çekincelerimizi her platformda devam ettireceğimizi söylemiştik. Söz konusu yol güzergahına ve dayanağı olan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/07/2020 tarih ve 1365 sayılı kararının iptaline yönelik somut gerekçelerini belirterek detaylı ve bütüncül bir dilekçe kapsamında Trabzon İdare Mahkemesi nezdinde Şehir Plancıları Odası tarafından dava açılmıştır. Tekrar belirtmekte yarar vardır ki Şehir Plancıları Odası Trabzon ilinin sağlıklı, düzenli ve yüksek yaşam kalitesi ve yaşanabilirliği olan  bir kent olmasını; dayanıklı ve sürdürülebilir bir yerleşme olarak fiziki, ekonomik, sosyo-kültürel gelişmesini önceliklemektedir” ifadelerini kullandı.  

BELKİ ORTAHİSAR BELEDİYESİNİN ÖNÜNÜ AÇMIŞ OLACAĞIZ 
Karara Ortahisar Belediyesi ve Mimarlar Odasının da itiraz ettiği hatırlatılırken davaya müdahil olup olmadıklarına ise Şen, “Ortahisar belediyesi veya mimarlar odası bizim davamızda yok. Onlar hukuk yoluna gider mi gitmez mi bilemem. Ne onlar bize, ne de biz onlara dava açıp açmayacağımız sormadık. Ortahisar Belediyesi sonucunda İktidar partisi. Büyükşehir Belediyesi ile aynı siyasi görüştüler. Belki onlar hukuk yoluna gitmezler. Belki biz hukuk yoluna giderek Ortahisar Belediyesinin de önünü açmış olacağız” dedi.  Şen, davanın gerekçelerini içeren safyaları ise sosyal medya hesabından paylaştı.

Editör: Haber Merkezi