Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, göreve geldiği günden itibaren program dahilinde başlattığı muhtarlar toplantılarına ara vermeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Of ve Araklı ilçesinin muhtarlarını kabul eden Başkan Zorluoğlu, bugün de çeşitli mahallerin muhtarları ile görüşme gerçekleştirdi. Mahallerin sorunlarını birinci ağızdan dinleyen Zorluoğlu, sorunların çözümü için gerekli talimatları anında ilgili daire amirlerine iletti.
 
KARAKAYA GRUBU’NA HAYAT VERDİ

Bugün gerçekleştirilen ziyarete sorunlar değil, tarihi bir sorunun çözümü nedeniyle duyulan mutluluk damgasını vurdu. Karlık Muhtarı Halim Demirci, 50 yıllık içme suyu sorununa son veren Karakaya Grubu İlave İçme Suyu Hattı Projesi nedeniyle Başkan Murat Zorluoğlu’na övgü dolu sözlerle teşekkür etti. Muhtar Demirci, yıllardır özellikle nüfusun arttığı yaz aylarında ciddi şekilde su sıkıntısının yaşandığı Karakaya Grubu’na Başkan Zorluoğlu’nun adeta hayat verdiğini söyledi.


 
SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDEYİZ

Karlık Mahallesi Muhtarı Halim Demirci ziyaret sırasında şu ifadeleri kullandı; “Murat Başkanımız ile göreve geldiğinden beri sürekli iletişim halindeyiz. Gerek Başkanımız gerekse de TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a sorunumuzu aktardığımızdan beri yetkililer gece gündüz demeden sorun mahalline ziyaret gerçekleştirdiler. Sorunu tespit edip acilen yatırım programına aldılar. İhalesi 2020 Haziran ayında ihalesi yapıldı. Ve gelinen süreçte bu büyük proje tamamlanarak hayata geçirildi.”


 
NE KADAR DUA ETSEK AZ

“Bu proje 15 mahalleyi bizzat (Karlık, Kireçhane, Yeşilova (Karşıyaka), Yeniköy, Uğurlu, Akkaya, Tosköy, Gölçayır, Kutlugün, Gözalan, Düzyurt, Aktoprak, Karakaya, Subaşı, Gözalan), toplamda 32 mahalleyi ise dolaylı yoldan etkileyen bir iş. Tüm bu mahallelerin 50 yıllık sorunu çözülmüş oldu. Ne kadar dua etsek azdır. Tarihi sorunumuzun çözülmesinde emeği olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu, Ali Tekataş ve Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Mazlum olmak üzere tüm TİSKİ yetkililerine teşekkür ediyorum.”


 
ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI

“Bizlere her zaman değer veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza mahallem ve projenin kapsadığı 32 mahalle adına canıgönülden teşekkür ediyorum. Bize yapılan bu iyiliği asla unutmayacağız. Bize bu işi bu zamana kadar kimse yapmadı, yapmazdı. Murat Zorluoğlu Başkanımız bu proje ile adını Karakaya Grubu’na altın harflerle kazımıştır. Kendisine bir kez daha şükranlarımızı sunarken, temiz ve kesintisiz suyun mahallelerimize hayırlı olmasını diliyorum”


 
2300 METRE YENİ HAT YAPILDI

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada Karakaya Grubu İlave İçme Suyu Hattı Projesi’nin kapsamı ile ilgili de bilgi verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi. “İş kapsamında, 2300 metrelik yeni içme suyu hattı imalatı gerçekleştirilirken, Karlık mevkiinde 2000 m³ kapasiteli içme suyu deposu, 1 adet terfi merkezi, isale hattı ve maslakların imalatları da tamamlandı. Kavakmeydan deposu ile Aktoprak deposu arasında olan tüm terfi hatları da iş kapsamında rehabilite edildi. Kireçhane ve Karlık depolarının terfi hatları ile beslenmesi sonucunda, bölgede yoğun şekilde su sıkıntısı yaşayan mahallelerin içme suyu ihtiyaçları daha sağlıklı şekilde karşılanabilecek.”


 
ŞEHİR ŞEBEKESİ DE BESLENEBİLECEK

“Kavakmeydan deposundan ilave olarak alınan 50 litre/saniye içme suyu Aktoprak deposuna aktarılacak, bu depodan da yapılacak 2 ayrı terfi hattı ile birlikte 20 litre/saniyesinin Kireçhane deposuna, 30 litre/saniyesinin de Karlık deposuna basılması mümkün olabilecek. Bu çalışma ile birlikte yapımı planlanan Karakaya Barajı Projesi tamamlandığında da geri dönüşlü cazibeli olarak bu gruptan su alan mahallelerden şehir şebekesine su verilmesi mümkün hale gelecek.”

Editör: Haber Merkezi