Karadeniz'de hamsi, istavrit ve mezgit başta olmak üzere son 10 gündür az miktarda avlanan balık türleri, Trabzon'da tezgahlardaki fiyatları artırdı.

Tezgahlardaki balık türleri büyük oranda azalırken, en çok tercih edilen hamsinin fiyatı 20 liraya, istavritin 15 liraya, mezgitin ise 30 liraya yükseldi. Palamudun tanesi de 12,5 liradan alıcı buldu.

Moloz mevkisinde 68 yıllık balıkçılık yapan Mustafa Hayata, yaptığı açıklamada, tezgahlarda yerli balığın çok az olduğunu söyledi.

Denizlerin yanlış kullanıldığını belirten Hayata, bu durumun da yerli balığın avlanmasını azalttığını ifade etti.

Hayata, fiyatların önceki haftalara oranla yükseldiğini dile getirerek, "Fiyatlar şu anda balığın azlığına göre normal ama iki üç hafta önceye göre arttı. Tezgahlarda şu an istavrit 10 ila 15 lira, barbun 25 lira, mezgit 25 ila 30 lira, palamut tane 12,5 liradan satılıyor." dedi.

"Tezgahlardaki fiyatlar yükseldi"
Aynı yerde yaklaşık 30 yıldır balıkçılık yapan İlhan Özbayrak da denizlerde balık durumunun iyi olmadığını vurguladı.

Hamsinin sezona iyi başladığını ancak şu an yok denecek kadar azaldığını belirten Özbayrak, "Hamsi sezonu iyi başladı ama kısa sürdü. Şu an kayboldu. İstavrit sezon açıldığı Eylül ayından itibaren az oldu ama şimdi biraz iyi gidiyor." ifadelerini kullandı.

Özbayrak, tezgahlardaki fiyatların yükseldiğini işaret ederek, "En ucuz istavrit 15 lira, hem de çok iri değil. İlk defa bu sene Ege denizinden buraya balık geliyor. Hamsinin de diğer balıkların da fiyatları önceki haftalara göre arttı. Hamsinin kilogramı yaklaşık 10 gün önce 5 liraydı, şimdi ise 15 ile 20 liraya çıktı. Bugün ise hiç yok, kayboldu." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi