Türk Tabipleri Birliğinin aldığı grev kararına Trabzon’da da Trabzon Tabip Odası ve sendikaların uyma kararı aldığı kaydedildi.

Trabzon Tabip Odası, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Akan kan hepimizin” öfkeliyiz…

Şiddete karşı 7 - 8 Temmuz’da grevdeyiz” ifadeleri kullanıldı.

HekimSen’den Dr. Serpil Tuncay Yetişkul’da yaptığı bilgilendirmede, “Konya'da hain saldırıya uğrayarak, şehit edilen Dr. Ekrem Karakaya için tüm sendikalar 2 gün iş bırakma eylemi yapacaklar” ifadelerini kullandı.

Türkiye dün Konya Şehir Hastanesinde meydana gelen olayla sarsılmıştı. Konya Şehir Hastanesi'nde Hacı Mehmet Akçay, Doktor Ekrem Karakaya'yı silahla yaralarken, kafasına ateş ederek intihar girişiminde bulundu. Doktor Ekrem Karakaya ve saldırgan Hacı Mehmet Akçay hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Yunak ilçesi İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Hacı Mehmet Akçay'ın, annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu Doktor Ekrem Karakaya'yı taşıma ruhsatlı silahıyla vurdu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımda, "Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı

Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya'nın silahla öldürülmesinin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da doktorlar greve gitti. Grev dolayısıyla Trabzon Kanuni Devlet Hastanesi Numune Kampüsünde bir basın açıklaması yapıldı. Trabzon Trabzon Tabip Odasından yapılan açıklamada, “Biz sağlık, emek ve meslek örgütleri olarak; bu şiddet sarmalının genişlemesi karşısında siyasi iktidarı defalarca uyardık. Sağlıkta şiddetin nıünferit bir olgu olmadığını, bunun toplumsal ve politik bir sorun olduğunu, gerekçeleriyle birlikte tekrar tekrar ifade ettik. Sağlık kurumlarında meydana gelen silahlı sakdırıların artışı nedeniyle bu konuda önlemler alınmasını ve 6136 sayılı yasada değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifleri önerdik. Ancak tüm uyarılarımız görmezden gelindi, bilinçli bir yaklaşımla şiddetin kaynağı toplumsal bağlamından koparılarak somun bireylere indirgendi.

Sorumluların bu durumunu arada bir kınamak dışında bir adım atmadı. Kınamanın bir işe yaramadığı ve sağlıkta şiddet olgusunun çığırından çıktığının bakanlık da farkında olacak ki; sağlıkta şiddet istatistiklerinin yer aldığı "Beyaz Kod” velileri tüm ısrarlarımıza ve konuya dair dava açmaınıza rağmen toplumla paylaşılmamaktadır.

Sorumluların bu yaklaşımı bugün yeniden bir cinayetle sonuçlandı, Ülkede artan şiddet iklimi, bizlerin sadece çalışma koşullarını bozmakla kalmamış, can güvenliğimizi de ofladan kaldırmıştır. Her anlamıyla tıkanan sağlık sisteminin tüm soıumluluğu hekimlerin ve sağlık emekçilerinin omuzlarına yıkılmakta, bu durum bizleri hedefhaline getirnıekte, sağlık alanında yürütülen politikalar bizlere, şiddet, ölüm, çaresizlik ve umutsuzluk olarak geri dönmektedir" denildi. 

Açıklamayı ise Trabzon Tabip Odası Başkanı Yaşar Kibar Güven yaptı.

Editör: Haber Merkezi