SONNOKTA MERVE ALTUNCU - Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi, Türkiye’de etkisini giderek artıran koronavirüs vakasıyla ilgili gazetemize konuştu. İnsanların yeteri kadar dikkat etmediklerinden dolayı vaka sayılarının istenilen düzeyin üzerinde olduğunu ifade eden Başhekim Prof. Dr. Türedi, “Gerek servis, gerek yoğun bakım, gerek evde takip edilen hasta sayısı istenilen düzeyin çok üzerinde” dedi.

YALNIZ BIRAKMASINLAR
Sağlık personelinin pandemi süreci nedeniyle yorgun düştüğünü dile getiren Türedi açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hastanemizde çok az sayıda da olsa enfekte personelimiz var. Bir tane durumu ağır olan personelimiz mevcut. Onun haricinde genel durumları iyi. Söylenmiş olan tedbirlerin çoğunluğuna uyulmadığı görülüyor. Vatandaşlar, her gün önlemlerle ilgili çağrıda bulunan Sağlık Bakanımızı yalnız bırakmasın.”

HER YAŞ GURUBUNDAN
“Vaka sayıları en çok artan iller açıklandı. Trabzon’un bu listeye girmemesini istiyoruz. Bu süreçte aslında Trabzon iyi gitti. Hiçbir zaman hastane veya yoğun bakım kapasitesi aşılmadı. Bundan sonra da aşılmaması için tedbirlere uyulmalı. Çocuk yaş gurubundan ileri yaş gurubuna kadar her yaş gurubundan hastalarımız var. Yani çocuk, erişkin veya yaşlı diye ayrım yapmadan herkesin dikkatli olması gerekir.”

Editör: Haber Merkezi