Trabzon’un Araklı ilçesinde hırsızlık yaptıkları belirlenen 4 kişi tutuklandı. Turnalı mahallesinde gerçekleşen olayda; 3 ayrı evden 4 televizyon, 1 adete ses sistemi, 1 adet set üstü ocak ve çok sayıda bakır eşya çalındığı ihbarını alan Araklı İlçe J. K.lığı ve JASAT (Jandarma Suç Araştırma) Timleri koordinesinde çalışma grubu oluşturdu.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucunda 2’si kadın 4 şüpheli yakalandı ve çalınan bakır malzemeleri Sürmene ilçesinde bulunan hurdacıya, Tv ve Set üstü ocağın ise Trabzon merkezde sattıkları belirlendi. Çalınan malzemelerden ele geçirilen 1 adet ses sistemi, 2 adet televizyon ve 1 adet bakır güğüm bulunarak sahiplerine teslim edildi.

Ayrıca hırsızlık mallarını satın aldığı tespit edilen T.K. ve S.D. isimli şahıslara "Hırsızlık Malı Satın Almak" suçundan adli işlem yapılıp, hırsızlık suçundan gözaltına alınan Y.D., H.N.B., H.Y. ve G.K. isimli şüpheliler ise sevk edildikleri Adli Makamlarca Tutuklanarak Trabzon Bahçecik E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edildi. 

Ayrıca 4 hırsızlık şüphelisi hakkında Sokağa Çıkma Kısıtlamasını ihlalden toplam 12 bin 600 TL. idari yaptırım cezası uygulanması için tutanak tanzim edildi.

Çalıntı hurda malzemeleri satın alan 1 işyeri yetkilisine de idari para cezası ve Sokağa Çıkma Kısıtlamasını ihlalden 3 bin 150 TL. idari yaptırım cezası uygulandı.

(Haber61)

Editör: Haber Merkezi