SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Trabzon Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşanan bir olay yaşlı yakınını isyan noktasına getirdi. Huzurevinde kalan halası Hamiyet Tercan’ın 22 Aralık 2020’de koronavirüse yakalandığını ancak kendisine 10 gün sonra haber verildiğini ileri süren Murat Muhsin Aktuğ, “Halam virüse yakalandıktan sonra 10 gün geçti, halamı Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımına kaldırırken bize haber verdiler.” diye konuştu.

HASTA YOĞUN BAKIMDA
Halasının tedavisinin hala yoğun bakım ünitesinde devam ettiğini kaydeden Aktuğ, “Kurumda birçok vaka olduğu ve ölümlerin yaşandığına dair haberler alıyoruz. Asıl endişe verici olan hasta yaşlıların yakınlarına bilgi verilmemesi, yatalak olan halama 4 kez test yapılmış sonuncusu pozitif çıkmış. Bu da yatan hastanın bakımını yapan personelin maske mesafe ve hijyen konusuna dikkat etmediği şüphesini uyandırıyor.” ifadelerini kullandı.

GÖZDEN KAÇABİLİYORMUŞ
Aktuğ’un iddialarını yanıtlayan yetkililer ise, “Hamiyet teyzenin 10 günlük tedavisi kurumumuzda tamamlandıktan sonra genel sağlığında sorun oldu ve hastaneye kaldırırken yakınlarını haberdar ettik. Gizleme niyetimiz olsa hiç aramazdık. Kurumumuzda 170 yaşlı var. Pandemi nedeniyle iş yoğunluğumuz arttı ve her yaşlının hastalığını yakınlarına bildiremiyoruz. Gözden kaçabiliyor.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi