SONNOKTA HABER MERKEZİ - Trabzon’un dört bir köşesinde dilenci görmek mümkün. Birçok kez haberlere konu olan bu dilencilerin hatta bir arabayla servis edildiği, organize olarak çalıştıkları iddia edildi. Geçtiğimiz günlerde şahit olduğumuz bir olay akıllara durgunluk verdi. Zabıtalar sokak müzisyenlerine, mendil satanlara göz açtırmazken mültecilerin, farklı illerden sırf dilenmek için gelen duygu sömürücülerini görmezden geliyorlar.

MENDİL SATANA ZABITA ENGELİ
Trabzon Meydan alanında yaşlı bir teyze mendil satarak geçimini sağlamaya çalışırken zabıta engeline uğradı. Bu duruma şahit olan bir vatandaş olaya tepki göstererek, “Anama dokunma. Alın teriyle mendil satıp para kazanıyor. Sokaklarda insanların duygularını sömüren para dilenenlere müdahalede bulun. ” dedi. Zabıta yaşananların ardından yaşlı teyzeyi bıraktı.

YERLERDE YATIYORLAR
Sonrasında görmeye alışık olduğumuz manzaralar sırasıyla geldi. Trabzon’un en işlek caddesi Uzun Sokakta adım başı yerleri mesken tutmuş, dilenciler vardı. Hatta öyle ki yerlerde sürünerek insanların yürümelerine engel olacak kadar gelişigüzel yatıyorlardı. Dilencilerin vazgeçilmezi çocuklar yine en çok istismar edilen durumdaydı.  Küçücük çocuklar ve bebekler mikrop yuvası yerlerde yuvarlanıyordu. İşte bu noktada ayakta olan çocuklar değil insanlıktı diyoruz….

Editör: Haber Merkezi