İYİ Parti Trabzon İl Bakanlığı, önceki gün saldırıya uğrayan İYİ Parti İstanbul İl Başkan Buğra Kavuncu’ya destek vermek amaçlı basın toplantısı yapıldı.

Yapılan basın toplantısına İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzon Büyükşehir Grup Başkanvekili Aslan Güner ve partililer katıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“İYİ Parti’nin kurulduğu günden bu yana karşılaştığı olaylar, maruz kaldığı sözlü ve fiili saldırılar, iktidar partisinin demokratik yapıya aykırı eylem ve söylemleri ile birleşince artık iyice yakışıksız bir hal almaya başladı. Toplumu kin ve nefrete yönelten anlayış, partimizin yükselişi karşısındaki acziyetini şiddete başvurarak gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in meydanlarda, halkın yanında olmasını sindiremeyip 2019 yerel seçimlerinde ‘Meral Akşener’i tutuklattıracağım’ diyen partili Cumhurbaşkanı, Manisa mitinginde aldığı ‘Hadi gel beni al da görelim’ cevabına rağmen sözlü saldırılarına da devam etti. Son olarak Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in Rize mitinginin ardından tekrar çirkin sözlerle demokrasiye saldıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Gelin hanım kalkmış Rize’ye gitmiş ama memleketimde ona gereken ders verildi. Dua etsin ki çok ileri gitmeden dersini verdik. Bu daha bir, daha neler olacak neler. Bunlar daha iyi günleri’ diyerek kin ve nefret tohumlarını tekrar ekti.

Cumhurbaşkanının bir muhalefet partisi liderine böylesine çirkin sözlerle saldırdığı bir ülkede bundan cesaret alan bazı kişiler ise partimiz teşkilatlarını temsil eden kişilere karşı her geçen gün artan saldırılar gerçekleştirmeye başladı. Bundan yaklaşık 2 buçuk ay önce yanı başımızda Yomra Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık’a karşı silahlı saldırı gerçekleştirildi. Daha bunun şokunu hala atlatamamışken,  son olarak ise hepimizin bildiği üzere, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV stüdyolarından ayrıldığı sırada kimliği belirsiz bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Kavuncu’ya yapılan saldırı, Erdoğan’ın kullandığı ayrımcı dilin, Sayın Meral Akşener’in uğradığı sözlü saldırıdan sonra, sarf ettiği tehditkar cümlelerle başlattığı sürecin vardığı son noktadır. Siyaseten çöküşe ilerleyen ve çaresizlikten söyleyecek sözü kalmayan bu anlayışın başvurduğu yöntemler, ülkesinin geleceği için mücadelesini sürdüren biz İYİ Partilileri bu kaosa sürükleyemeyecektir. Siyasi ömrünü tamamlamış güruh için korkunun ecele faydası yok. Millet ne yaptığınızı görüyor, notunuzu veriyor. Tasdiknamenizi vermek için ise sandığı sabırsızlıkla bekliyor. Öznesi olduğunuz bu çirkin saldırılarla bir yere varamayacağınız gibi Türk milletinin takdirini kazanmaya devam etmemizi de engelleyemeyeceksiniz. Korku dağlarını yıka yıka geliyoruz. Cesurlar Hareketi'ni yıldıramayacaksınız.

Son olarak partimize karşı yapılan tüm bu fiili ve sözlü saldırıları esefle kınıyor, İstanbul İl Başkanımız Sayın Buğra Kavuncu’ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve yargının bu konuda harekete geçmesini temenni ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi