Trabzon’da bugün şok bir haber geldi. Ortahisar İlçesi 1 Nolu Bostancı Mahallesinde bulunan Trabzon Proje Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde ve pansiyonunda kalan öğrencilerde COVİD 19 vakaları görülmeye başlandı. Okulda ve pansiyonda vakaların görülmesi sonrasında Ortahisar İlçe Kaymakamı Tolga Toğan başkanlığında toplanan Ortahisar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, okulda yüz yüze eğitim ve sınavlara ikinci bir emre kadar ara verilmesine ve okulun pansiyonunun karantina altına alınmasına karar verdi.

Ortahisar Kaymakamlığından yapılan açıklamada İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararı, “İlçemiz 1 Nolu Bostancı Mahallesinde bulunan Trabzon Proje Kız Anadolu İmam Hatip Lisemizde ve pansiyonunda kalan öğrencilerde görülen COVİD-19 vakalarının izolasyon tedbirlerinin sağlanması için ilgili okulda yüz yüze eğitim ve sınavlara ikinci bir emre kadar ara verilmesine, derslerin uzaktan eğitim şeklinde devamına,

Okul pansiyonunun 16.03.2021 saat 16:00 itibariyle ikinci bir emre kadar karantina altına alınmasına, Pansiyonda kalan öğrencilerimizden ateş, nefes darlığı, öksürük vb. COVİD 19 semptom ve bulguları olanların ilgili okul idaresince ve mahalle muhtarlığınca 112’ye veya İlçe Sağlık Müdürlüğüne bildirilmesine,Pansiyonda kalan öğrencilerin temel ihtiyaçlarının okul idaresince karşılanmasına” ifadeleriyle duyuruldu. 

Editör: Haber Merkezi