Trabzon'un Ortahisar ilçesinde çok sayıda mahallede zorunlu su kesintisi yapılacağı bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi'nden yapılan açıklamada içme suyu depolarına su akışını sağlayan ana isale hattında toprak kayması sonucu arıza meydana gelmesi nedeniyle zorunlu su kesintisi yapılacağı öğrenildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Esiroğlu İçme Suyu Arıtma Tesisinden Ortahisar ilçesinin muhtelif bölgelerinde bulunan içme suyu depolarına su arzı sağlayan 1.6 metre çapındaki ana isale hattında, toprak kayması sonucu yaşanan arıza nedeniyle zorunlu olarak su kesintisine gidilmiştir.

Ortahisar ilçesinin Kutlugün Mahallesi'nde yaşanan arızanın giderilmesi için TİSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerince çalışmalara ivedilikle başlanmıştır. 15 metre derinlikte bulunan ana isale hattına müdahale edilmesi için içme suyu depolarına su nakli zorunlu olarak durdurulmuştur. İçme suyu depolarındaki su stokları tükendiğinde bazı mahallelerimizde su kesintisi yaşanacaktır. 

1 Nolu Beşirli, 2 Nolu Beşirli, Karşıyaka, Fatih, İnönü, Yenimahalle ve Toklu mahalellerinde bugün (12 Ocak) saat 14.30 itibariyle su kesintisi başlayacak olup, bu mahallelere yarın (13 Ocak) saat 06.00 itibariyle yeniden su verilecektir.

1 Nolu Erdoğdu, 2 Nolu Erdoğdu, Yeşiltepe ve Aydınlıkevler mahalelerinde su kesintisi bugün (12 Ocak) saat 14.30'da başlayacak olup, yarın (13 Ocak) saat 08.00 itibariyle bu mahallelere yeniden su verilecektir.

3 Nolu Erdoğdu, Soğuksu, Beştaş, Aktoprak, Bahçecik (Cezaevi çevresi) ve Çamoba mahallelerinde su kesintisi bugün (12 Ocak) saat 15.00 itibariyle başlayacak olup, yarın (13 Ocak) saat 21.30 itibariyle yeniden su verilecektir. 

Kalkınma ve 2 Nolu Bostancı mahallelerinde su kesintisi bugün (12 Ocak) saat 15.00 itibariyle başlayacak olup, yarın (13 Ocak) saat 08.00 itibariyle yeniden su verilecektir. 

Üniversite, 1 Nolu Bostancı, Kanuni ve Konaklar mahallelerinde su kesintisi bugün (12 Ocak) saat 17.00 itibariyle başlayacak olup, yarın (13 Ocak) saat 11.00 itibariyle yeniden su verilecektir. 

Bu mahalleler dışındaki mahallelerde de su kesintisi yaşanabilecektir. Bu süre zarfında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından mahalle aralarında tankerlerle su bulundurulacaktır. Hemşehrilerimizin mağduriyet yaşamaması için tedbirli olmaları önem taşımaktadır.

Editör: Haber Merkezi