Etkinliklerde büyükler kadar çocuklar da farklı bir Ramazan akşamı yaşıyor. Çocuklara yönelik yapılan geleneksel tiyatro gösterileri büyük bir beğeni ile izlenirken, yapılan birbirinden farklı yarışmalar etkinliklere ayrı bir renk katıyor.
Ramazan etkinliklerine akın eden vatandaşlar oluşturulan açık ve kapalı alanlarda çay içmenin ve sevdikleri ile sohbet etmenin keyfini yaşarken, bir taraftan da alış-veriş yapma imkanı da bulabiliyorlar.
Etkinliklerin yapıldığı alanda kurulan Trabzon Büyükşehir Belediyesi standı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, standı ziyaret eden vatandaşlara çeşitli hediyeler ve broşürler veriliyor.
Dünya Kur'an-ı Kerim Okuma Birincisi Ferruh Muştuer'in Kur'an-ı Kerim ziyafetiyle açılışı yapılan, birbirinden değerli sanatçıların sahne aldığı etkinliklerde Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Umut Mürare, Mustafa Fidan ezgi ve ilahileriyle vatandaşlardan tam not aldı. Hayati İnanç Osmanlı’da Ramazan kasidelerinden bahsederken, Radyo programcısı Talha Bora Öge birbirinden güzel şiir ve ezgileri ile seyircilere unutulmaz anlar yaşattı. Ayrıca İbiş, Tahtabacak, Hacivat-Karagöz, Pişekar-Kavuklu, Ateşbaz, Semazen, Meddah gösterileri çocukların yanısıra büyükler tarafından da ilgi ile takip ediliyor.
Editör: Haber Merkezi