Trabzon’un Ortahisar ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi’nin en büyük problemi olan kanalizasyon ve yağmur suyu sorununa neşter vuran Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, bölgede başlattığı çalışmalarda sona doğru geliyor. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgede Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri asfalt serimine başladı. 
 
Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, şehrin geneline sağlıklı içme suyu ve sağlam altyapı sağlama hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Ortahisar ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi’nde açıktan akan kanalizasyon hattı nedeniyle çevre ve halk sağlığını tehdit eden ve her yağmur sonrası su baskınlarının yaşandığı 609 Nolu Sokak’ta kanalizasyon ve yağmur suyu ayrıştırma projesini uygulamaya koyan TİSKİ Genel Müdürlüğü, başlattığı kapsamlı çalışmalarda sona doğru geliyor.


 
TOPLAM 3 BİN 528 METRE İMALAT
609 Nolu Sokak’ta her yağış sonrası biriken yağmur sularının hem bölgedeki iş yerleri ve meskenleri basması hem de Tanjant Yolu’nda meydana gelen su birikmesi sorununa neşter vuran çalışma kapsamında 2 bin 551 metre kanalizasyon hattı, 377 metre yağmur suyu hattı, 600 metre içme suyu hattı imalatı gerçekleştirilecek. Ayrıca 3*1,70 ebadında 60 metre açık dere imalatı yapılarak Sahil Caddesi’nden Tanjant Yolu’na kadar olan bölgede imalatlar tamamlandı.


 
ÇEVRE SAĞLIĞI DA KORUNDU
Ayrıca bölgede yüzeysel suların kolay bir şekilde Karşıyaka Deresi’ne deşarj olması için ara sokaklara da seri ızgaralar yapılıyor. Bölgedeki çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte, kanalizasyon hatları ile yağmur suyu hatlarının tamamen birbirinden ayrıştırılmasının yanında, her etkili yağış sonrası meydana gelen su taşkınlarının önüne geçilecek. Ayrıca kanalizasyon atıklarının yağmur sularıyla birlikte dereye akması sebebiyle çevrede bulunan hanelerde baş gösteren sağlık sorunları ve pis kokunun da önüne geçilmiş oldu.

TİSKİ’nin çalışmalarının ardından Büyükşehir Belediyesine bağlı Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri ilk tabaka olan binler tabakasını sermeye başladı. Asfalt seriminin ardından TİSKİ ekipleri ızgara koyma işlemlerini gerçekleştirdikten sonra ise aşınma tabakası serilecek. Bin ton asfalt seriminin gerçekleştiği bölgede önümüzdeki günlerde çalışmanın sona ermesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi