SONNOKTA SÖNMEZ ÇAK - Trabzon’un Maçka İlçesi’nde Üçgedik Mahallesi sakinleri hizmet alamamaktan ve belediyenin civardaki arazileri satmalarından dertli. Mahalle sakinlerinden Kemal Öztürk ve Asım Öztürk, Maçka Belediyesi’nin yaşadıkları Büyükharman mevkiinde çok geniş meraları ihaleyle şahıslara sattığını ifade ederek “Buraları alan şahıslarda etraflarını dikenli telle çevirdiler. Bu sebeple hayvanlarımızın otlayacakları alanlar azalmış oldu” dedi.

GEÇEN YILIN 3’TE BİRİ KADAR..
Yaylacılıkla geçinen insanların meraların satılmasından dolayı otlak bulamadığını söyleyen ikili, “Yaylacılar hayvanlarını satıp yaylacılıktan vazgeçiyorlar. Bu ifadeyi rakamla dile getirirsek Büyükharman’da geçen yıl üç yüz civarı büyükbaş hayvan beslenirken bu sene bu sayı yüze gerilemiştir. Bu ifademizdeki gerçeği Maçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün verdiği kulak küpelerinden de anlamak mümkün” ifadelerini kullandı.

ULAŞIM SIKINTILI
Büyükharman mevkiine ulaşımda büyük sıkıntı çektiklerini söyleyen mahalleli yolda büyük çukurların olmasının araç geçişlerini güçleştirdiğini belirtti. Maçka Belesiyesi’nin yolları düzenlemek için gönderdiği iş makinelerinin Büyükharman mevkiine yöneltilmediğini ifade eden ikili “Muhtar araçları daha çok olduğu Haya Mevkıine yönlendiriyor. Hal böyle olunca yolların düzeltilmesi için greyder hizmetinden de yararlanamıyoruz” dedi. Mahalle sakinleri ayrıca köylerindeki caminin 6 aydır imamının olmadığını sözlerine eklediler.

Editör: Haber Merkezi