Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Trabzon’da denize girilen alanlarda 15 günde 1 yüzme suyu analizi yapıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada vatandaşların ise halka açık yüzme alanlarındaki yüzme suyu sağlık durumunu https://yuzme.saglik.gov.tr/ adresinden takip edebilecekleri belirtildi.

Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
İlgili yönetmelik doğrultusunda Karadeniz bölgesi için belirlenmiş olan yüzme sezonu 15 Haziran – 15 Eylül tarihleri arasında olup İlimizde Müdürlüğümüzce belirlenen takvim doğrultusunda 15 günde bir olmak üzere İl Yüzme Suyu Komisyonumuzca belirlenen 29 adedi yüzme alanı 11 adedi kirlilik izleme (aday yüzme alanı) alanı olmak üzere toplam 40 noktamızdan yüzme suyu numune analizi yapılmaktadır. Alınan numuneler mikrobiyolojik analizleri yapılmak üzere soğuk zincire dikkat etmek suretiyle Trabzon Halk Sağlığı Laboratuvarına teslim edilmektedir.

İlimizde belirlenen yüzme suyu izlem noktalarından alınan numune analiz sonuçları Müdürlüğümüz Web sayfasında ve Bakanlığımızca oluşturulan ve halkımıza da açık olan https://yuzme.saglik.gov.tr/ adresinden yayımlanmaktadır. Sezon öncesi ilk sonuçlara belirtilen linklerden ulaşabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi