Başta İstanbul olmak üzere pek çok kenti felç eden kar yağışı yeniden geliyor. Türkiye'ye yeni bir soğuk ve yağışlı sistem geliyor. Özellikle haftanın ortasından itibaren dondurucu havaya hazır olun. Bugün Giresun’un iç kesimleri, Ordu ve Rize'de kuvvetli kar yağışı görülecek.  Kocaeli, Sakarya, Bilecik'te de kar yağışı etkili olacak.

Bugün sıcaklık ülke genelinde mevsim normallerinde seyretmeye devam ediyor. Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen yaptığı açıklamada şunları söyledi:

-Ülke genelinin parçalı bulutlu, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Eskişehir çevrelerinin KKY ve kar yağışlı. 

-Rüzgar, Akdeniz'in içi ve İç Anadolu'nun güney doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli..

Perşembe gününe dikkat!

-Perşembe akşamından itibaren kuzey bölgeler soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. 

-Cuma Cumartesi ve Pazar günü Marmara ve Karadeniz bölgesi KKY ve KAR yağışı alacak. Geçen haftaki sistemden bir kademe daha zayıf olacak.

Hava tahminleri ile dikkat çeken Hava Forum sitesinde de şu bilgiler yer aldı:

"Yine Yeni Yeniden"... Sibirya üzerinden yola çıkan kuvvetli soğukların, Kırım üzerinden ülkemize giriş yapması bekleniyor. 18-20 Mart tarihlerinde Marmara, Karadeniz ve iç bölgelerdeki şehirlerimizde kar yağışları bekliyoruz. Bir vortex daha oluşur mu, ihtimal var. "

Meteoroloji'nin sitesinde yer alan bilgiye göre şu illerde kar yağışı görülecek: İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu(Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Eskişehir çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Giresun’un iç kesimleri, Ordu ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Giresun’un iç kesimleri, Ordu ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji ve Orhan Şen'den uyarı! Yerden kalkmadan yeniden kar geliyor o güne dikkat!Meteoroloji ve Orhan Şen'den uyarı! Yerden kalkmadan yeniden kar geliyor o güne dikkat!

Meteoroloji ve Orhan Şen'den uyarı! Yerden kalkmadan yeniden kar geliyor o güne dikkat!Meteoroloji ve Orhan Şen'den uyarı! Yerden kalkmadan yeniden kar geliyor o güne dikkat!

Meteoroloji ve Orhan Şen'den uyarı! Yerden kalkmadan yeniden kar geliyor o güne dikkat!

Editör: Haber Merkezi